"Vânătorul de securişti": Georgescu şi POT, creaţii ale rezerviştilor din Securitate reciclaţi. A venit pe o zonă lăsată în adormire
Istoricul Marius Oprea, cunoscut drept "Vânătorul de securişti", a opinat, în emisiunea "Bună, România" de la postul B1 TV, că atât partidul POT, cât şi Călin Georgescu sunt creaţii ale unor rezervişti din Securitate, reciclaţi prin diferitele servicii secrete şi instituţii de forţă din România.
Răzvan Zamfir: Să reluăm puţin ideile esenţiale din materialul publicat de dumneavoastră, pentru că observăm acolo un mod de operare al sistemului din România, cu persoane din afara zonei politice, inventate ca politicieni şi care, după nişte săpături - că dumneavoastră sunteţi şi arheolog - se prezintă drept ceea ce sunt de fapt, nişte conserve ale serviciilor.
Marius Oprea: Vă aduceţi aminte de partidul PLUS al lui Cioloş?
Răzvan Zamfir: Sigur că da!
Marius Oprea: Care a fost creat în sufrageria fostului maior de la cercetări penale, unul dintre anchetatorii mei de la Securitate. Un maior Iordache este şi în spatele lui Georgescu. Fără îndoială că mai devreme sau mai târziu va fi găsit şi acesta, sau nişte maiori Iordache.
Pentru că atât formaţiunea politică artificială, cât şi Georgescu însuşi sunt creaţii ale acestor rezervişti din Securitate reciclaţi prin diferitele servicii de informaţii din România şi de rezervişti cărora li s-au alăturat aşa, într-o mare frăţie, rezervişti din armată, din poliţie, din jandarmerie care sunt fostele trupe de Securitate.
Deci asta ar fi coloana vertebrală. Ei au ştiut să folosească foarte bine propaganda. Dacă îmi aduc bine aminte, vă aduceţi aminte şi dumneavoastră de Vatra Românească. Este cam acelaşi stil. Apoi de PUNR, de PRM, partide care au fost creaţia şi au fost înţesate cu ofiţeri de Securitate. Şeful Vetrei Româneşti din Braşov era un alt anchetator de Securitate de-al meu, fostul căpitan de Securitate, Gheorghe Moldoveanu de la Securitatea din Braşov. Deci pentru mine lucrurile sunt relativ clare.
Modul în care este folosită o propagandă de sorginte naţional-comunistă a prins foarte bine, pentru că noi în România n-am avut o lege a lustraţiei, n-am avut măsuri punitive împotriva securiştilor care au comis crime, n-am avut decât aşa, punctual, cum mai reuşesc să fac eu, imagini care să prezinte atrocităţile crimelor săvârşite de regimul comunist împotriva poporului român.
Radu Buzăianu: Avem o precizare în sensul acesta, în sensul în care la o intervenţie, mă rog, la una dintre intervenţii, domnul Georgescu a condamnat condamnarea comunismului!
Marius Oprea: Da, da, da! Asta spune foarte multe!
Radu Buzăianu: Deci, practic, în timp ce am văzut că se întrebuinţează de Revoluţie, de Revoluţia Română, în egală măsură vine şi condamnă condamnarea comunismului! Este un contorsionism logic pe care nu prea poate să-l practice oricine!
Marius Oprea: Sunt foarte multe contorsionisme logice în afirmaţiile domnului Georgescu, dar asta interesează mai puţin! El a venit pe o zonă lăsată foarte mult în adormire, să zicem aşa. Această zonă, să zicem, conservatoare, în sensul bun al cuvântului, nu a existat în sistemul partidelor politice din România după dispariţia PNŢCD-ului, o forţă politică capabilă să coaguleze, să spunem, suveranismul real în România!