Oamenii cărora le place să petreacă timpul singuri au cinci lucruri în comun

Există câteva lucruri comune pe care le au diferite tipuri de oameni cărora le place să petreacă timp singuri, mai mult decât majoritatea oamenilor.
singur
singur (fata singură)

Doar pentru că o persoană alege să petreacă timp singură, nu înseamnă că în mintea sa nu se petrec procese de gândire care să-i stimuleze imaginaţia.

S-ar putea să ajungi la nişte concluzii mai profunde în urma gândurilor pe care le ai când eşti singur. Oare se întâmplă acest lucru pentru că ţi-ar fi mai uşor să lucrezi la îndeplinirea obiectivelor tale? Sau poate că ai o minte mai clară atunci când eşti singur?

1. Fericirea lor are o rădăcină internă

Celor din jur le poate fi câteodată dificil să înţeleagă faptul că nu ai nevoie să primeşti atenţie pentru a simţi că ideile tale sunt validate. Asta nu înseamnă că nu te bucuri de o interacţiune, ci doar că sunt momente în care simţi că percepi mai intens stimulii din jur, dacă eşti singur.

Fiecare dintre noi are acel izvor interior de unde ne luăm starea de bine. Faptul că periodic aloci timp pentru a te reconecta cu tine însuţi este o alegere personală. Dacă ţi-ai baza starea de bine pe o sursă exterioară, ce se va întâmpla când aceasta dispare din viaţa ta?

2. Mereu caută să se dezvolte

Nu vrei să pari cu nasul pe sus în legătură cu activităţile tale, ci doar vrei să-ţi foloseşti timpul cât mai bine posibil. Astfel, conversaţiile pe care le găseşti interesante sunt cele care-i ajută pe interlocutori să crească. O mare parte din tine îşi doreşte să se îmbunătăţească, să devină o versiune mai bună a sa. Nu prea îţi plac conversaţiile în care vorbeşti doar ca să te afli în treabă şi asta este ok.

3. Formează relaţii de calitate cu cei din jur

Pentru că ţi-ai acordat timp pentru a te cunoaşte destul de bine, îţi este uşor să ajungi să cunoşti alte persoane. Ţi se întâmplă chiar să treci de acest prim pas şi să ajungi să cunoşti o persoană mai bine decât se cunoaşte ea însăşi. Explică în mod deschis că nu eşti o persoană nesociabilă şi că timpul pe care-l petreci singur, te ajută să abordezi subiecte mai interesante de discuţie.

4. Autoreflecţia le oferă o viziune mai clară asupra a ceea ce-şi doresc

Oamenii care aleg să petreacă ceva mai mult timp singuri sunt cel mai probabil introvertiţi. În mod natural, aceştia reuşesc să se cunoască foarte bine. Nu ar avea aceste perspective dacă nu ar fi capabili să meargă în interiorul lor şi să observe cu atenţie ceea ce-şi doresc. Acest tip de autoreflecţie le va aduce un anumit nivel de claritate şi pace.

Îţi place să alegi cu grijă activităţile şi conversaţiile în care te implici. Este un lucru bun că nu ai nevoie de nicio activitate continuă pentru a fi stimulat şi dacă observi un gol în timpul unei interacţiuni, ştii cum să-l umpli.

5. Dau dovadă de un nivel ridicat de inteligenţă

De ce obişnuieşti să fii de unul singur? De ce ai prefera să petreci un timp singur decât cu prietenii? De cele mai multe ori, o minte inteligentă va determina acţiuni inteligente. Cercetările arată că oamenii inteligenţi au tendinţa să petreacă mai puţin timp socializând, pentru că sunt ocupaţi să lucreze la obiective pe termen lung.

De asemenea, se mai arată că cei care locuiesc în zone cu mai puţini oameni se simt mai împliniţi faţă de cei care locuiesc în zone cu o densitate mare a populaţiei. Oamenii inteligenţi sunt atât de entuziasmaţi când vine vorba de obiectivele lor intelectuale, încât percep drept negativ orice lucru care îi distrage.

Timpul pe care l-ai petrecut de unul singur îţi scoate în evidenţă anumite caracteristici care sunt bune: te cunoşti destul de bine, ştii cum să formezi legături de calitate cu cei din jur şi pui accent pe dezvoltarea ta. Ştii cum să eviţi activităţile fără sens care nu te conduc către rezultatele pe care le doreşti.

Consideră că eşti o persoană norocoasă, pentru că sunt mulţi oameni care nu sunt siguri ce-şi doresc să facă cu viaţa lor, capacitatea lor de concentrare este destul de dispersată, neputând fi la fel de eficienţi ca tine.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com