Dacă te confrunţi cu aceste 6 dificultăţi, atunci ai o inteligenţă peste medie
alte articole
Însă lucrurile sunt de fapt diferite pentru că indiferent cât de inteligente ar fi unele persoane, până la urmă sunt tot oameni. Problemele cu care se confruntă sunt oarecum diferite de cele care sunt mai des întâlnite, dar sunt tot dificile. Dacă eşti o persoană cu o inteligenţă peste medie, aceste dificultăţi şi lipsa de înţelegere din partea celor din jur te pot face să te simţi destul de singur.
Poate că prietenii şi familia nu ştiu prea bine cum te simţi în viaţa de zi cu zi. Însă nu eşti singur. Mai jos găseşti unele din cele mai întâlnite dificultăţi ale celor cu o inteligenţă peste medie.
1. Vorbăria cotidiană şi fără rost te oboseşte
Este o provocare pentru tine să te implici în discuţii cotidiene care pot implica mici bârfe sau subiecte comune. Acest lucru se întâmplă pentru că mintea ta este plină de idei care implică cauze mai măreţe. Subiectele care te interesează cel mai probabil implică domeniul ştiinţei, artă şi filozofie, însă acestea se găsesc destul de rar în discuţiile cotidiene.
Asta te face să simţi că-ţi pierzi timpul, fiind prins într-o sufocantă listă de subiecte acceptate social, ce pare că nu se mai termină. Tot ceea ce-ţi doreşti este să stai de vorbă cu cineva care are o gândire asemănătoare cu a ta şi cu care să poţi discuta despre lucrurile importante.
2. Gândeşti mai multe decât vorbeşti
Pentru că mintea ta este făcută să observe toate soluţiile şi răspunsurile posibile pentru o anumită problemă, îţi poate lua ceva mai mult timp să-ţi exprimi o opinie sau să tragi o concluzie, comparativ cu o persoană cu o inteligenţă medie.
Mai mult decât atât, dacă nu eşti sigur că ai un răspuns bun sau o idee sclipitoare, s-ar putea chiar să nu spui nimic. Problema se află în faptul că cei mai mulţi oameni din jurul tău nu sunt familiarizaţi cu modul în care gândeşti şi pot ajunge să fie confuzi sau să te considere ciudat, introvertit sau că nu eşti interesat de ceea ce se discută.
3. Locul de muncă te poate plictisi cu uşurinţă
Nevoia minţii tale de a fi în mod constant provocată de idei şi proiecte noi, chiar măreţe, poate transforma locul de muncă ce la un moment dat era interesant, într-unul comun şi plictisitor, în timp ce ai epuizat toate mijloacele de a fi creativ. Asta se poate transforma într-o adevărată provocare zilnică de a-ţi termina sarcinile. Mai mult decât atât, în cele mai multe cazuri, şeful tău nu este prea încântat de ceea ce ai tu nevoie şi doar vrea să termini ce ai de făcut.
4. Câteodată îţi este dificil să treci la acţiune
Poate fi destul de dificil să fii un gânditor într-o lume plină de oameni care vor să treacă imediat la acţiune şi nu prea apreciază ideile bune. În timp ce-ţi petreci timpul cu diferite idei, s-ar putea să existe momente în care îţi lipseşte impulsul de a acţiona. Din păcate, unii oameni au tendinţa să numească acest lucru “lene”, ceea ce te face să te simţi subapreciat.
5. Eşti considerat ciudat din punct de vedere social
Dacă toate acestea nu ar fi de ajuns, următoarea dificultate vine ca un rezultat al tuturor celor de până acum. Dacă nu te simţi confortabil în timpul discuţiilor cotidiene, preferi să nu vorbeşti dacă nu eşti sigur pe ceea ce spui, nu te inspiră ideile învechite sau dacă te simţi mai confortabil gândind decât trecând la acţiune, oamenii au tendinţa să te caracterizeze ca fiind ciudat din punct de vedere social.
Problema aici este că aceştia din urmă nu-şi dau seama că acest lucru nu face decât să pună mai multă presiune pe tine şi să te facă mai conştient de acest comportament pe care-l ai.
6. Îţi este dificil să te implici într-o relaţie
În final, îţi este dificil să te implici într-o relaţie pentru că ceea ce cauţi este puţin mai diferit faţă de restul lumii. Pentru că eşti mult mai precaut, analizezi mai mult şi eşti mai independent, ajungi să fii perceput drept rece şi pretenţios. Mai mult, este posibil să-ţi lipsească spontaneitatea câteodată, ceea ce te face să-ţi pierzi interesul pentru o relaţie amoroasă.
Oricât de dificil ţi-ar fi în viaţa de zi cu zi, evită să laşi aceste provocări să te împiedice să te dezvolţi. Poţi să lucrezi cu tine şi să-ţi exersezi capacitatea de a comunica cu cei din jur, încât aceştia să-ţi înţeleagă mai bine nevoile. Astfel, veţi fi cu toţii pe aceeaşi pagină.
Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com