Cum ajungi să nu te placă cei din jur, fără să-ţi dai seama de asta

Multe comportamente sau obiceiuri negative pe care le au unii oameni îi fac neplăcuţi şi enervanţi, acesta fiind un tip de persoană în preajma căreia nimeni nu vrea să-şi petreacă timpul.
femeie (femeie)
Vlad Negrilă
17.05.2017

Încearcăm să fim persoane bune, îngăduitoare şi să ne purtăm cu compasiune faţă de cel de lângă noi. Dar acest lucru nu este valabil pentru toate persoanele.

Din cauza comportamentului şi/sau obiceiurilor negative pe care le au, unii oameni devin neplăcuţi şi enervanţi.

Câteva din aceste caracteristici le poţi găsi mai jos. Dacă te observi şi constaţi că te regăseşti în unele dintre ele, renunţă la acele comportamente. Astfel vei observa cum cercul tău de prieteni se măreşte când începi să faci asta.

1. Oamenii nu se pot baza pe tine, dar tu depinzi de alte persoane

Eşti disponibil atunci când prietenii au nevoie de tine? Sau eşti mereu ocupat când eşti căutat? Dacă eşti genul de persoană pe care nu te poţi baza, aceasta este o calitate foarte neplăcută într-o prietenie. De asemenea, dacă eşti cel care cere mereu ajutorul celor din jur, dar nu eşti dispus să ajuţi la rândul tău, aceasta este o caracteristică pe care niciun prieten nu o acceptă.

2. Eşti foarte preocupat de tine însuţi

Multe persoane nu-şi dau seama că fac acest lucru. Te concentrezi doar pe tine, vorbeşti doar despre tine şi de cele mai multe ori nu te interesează cu adevărat ceea ce au de spus ceilalţi. Crezi că tu eşti singura persoană care contează. Dacă te regăseşti, a sosit momentul să faci o schimbare. Nimeni nu vrea să fie prieten cu cineva căruia nu-i pasă decât de el.

3. Eşti mereu în competiţie

Eşti acea persoană care trebuie să facă mai bine, să meargă mai departe şi să fie mai bună decât restul lumii? Dacă da, atunci probabil că eşti o persoană care nu-i prea plăcută de cei din jur. Ar trebui să-ţi pese mai mult de ceilalţi şi să le îngădui să aibă momentele lor frumoase. Dacă cineva şi-a depăşit frica de înălţime şi s-a suit undeva la 10 metri, evită să spui: „Doar atât?! Eu am urcat până la 30!”. În loc să spui asta, încearcă următoarea abordare: „Bravo! Foarte bine! Chiar mă bucur pentru tine că ai reuşit să faci asta!”

4. Tu eşti cel care conduce

Într-un grup de prieteni, fiecare ar trebui să aibă dreptul să-şi exprime opinia despre ceea ce-şi doreşte. Dacă tu eşti mereu persoana care ia decizii în numele tuturor, simţind mereu nevoia să conduci sau mai bine zis să controlezi situaţia şi pe ceilalţi în acest proces, atunci modul în care te comporţi s-ar putea să fie pe placul a foarte puţini oameni.

5. Pui la îndoială cât de mult contezi pentru ceilalţi

Probabil că eşti o persoană neplăcută dacă în mod constant te întrebi de ce nu te văd ceilalţi atât de important pe cât crezi că ar trebui să fii văzut. De exemplu, cei doi prieteni ai tăi s-au dus undeva fără tine. Pentru ei nu este important acest aspect, dar pentru tine contează.

Treci peste. Încă sunt prieteni cu tine şi viaţa lor nu se opreşte atunci când nu eşti şi tu prin preajmă.

6. Nu eşti sincer

Dacă vrei să fii un prieten adevărat sau cineva în preajma căruia oamenilor le place să-şi petreacă timpul, este important să fii sincer şi deschis. Mulţi oameni care se comportă într-un mod negativ şi urât, duc lipsa acestei sincerităţi, au tendinţa să mintă, pun la îndoială şi vor să afle despre orice întrebare care are legătură cu ei, în timp ce preferă să nu spună în mod deschis cum se simt în diferite situaţii prin care trec. Aşa că da, să fii sincer şi să spui adevărul este cea mai bună variantă.

7. Îţi vezi prietenii ca pe nişte oponenţi

Oamenii care au un comportament neplăcut se ceartă mai mereu cu prietenii lor. În loc să formezi un grup în care fiecăruia îi pasă în mod sincer de ceilalţi, mai mereu le întorci spatele şi îi bârfeşti în faţa altor persoane. Prietenii tăi n-ar trebui să-ţi fie oponenţi, ci aliaţi.

8. Eşti nepoliticos

Dacă eşti persoana care în mod frecvent este nepoliticoasă, jigneşti sau îţi pui prietenii în situaţii jenante prin ceea ce spui şi modul în care te comporţi în public, atunci a sosit momentul să te opreşti să mai faci asta pentru că nu eşti genul de persoană în preajma căreia oamenilor le-ar plăcea să-şi petreacă timpul.

S-ar putea să fie momente când nu vei fi de acord cu cineva sau poate ai văzut ceva ce nu ţi-ai fi dorit să vezi, însă nu are niciun sens să începi să faci o scenă din toate acestea, pentru că îi obligi pe cei din jur să fie martori la comportamentul tău negativ, doar pentru că aceştia nu văd lucrurile ca tine.

9. Te concentrezi pe frumuseţea exterioară şi o ignori aproape total pe cea interioară

În mod surprinzător, adevărata frumuseţe vine din interior, din inimă. Cum araţi fizic este ceva care se schimbă şi nu este cel mai important pe termen lung, însă oamenii cu un comportament negativ consideră că frumuseţea exterioară este ceva foarte important. Uită-te în oglindă, uită-te în profunzime şi vei vedea ceea ce se află acolo cu adevărat. O persoană în preajma căreia oamenilor nu le face plăcere să stea. Asta dacă nu cumva iei decizia să-ţi schimbi modul în care gândeşti.

10. Mai mereu ai o atitudine negativistă

Pesimismul nu este o calitate atrăgătoare. Dacă ai tendinţa ca în mod constant să pui lucrurile jos sau să vezi situaţiile într-o lumină negativă, fă posibil să schimbi această atitudine. Oamenii nu vor în general să fie prieteni cu cei care se concentrează în majoritatea timpului pe ceea ce nu funcţionează şi nu şi pe ceea ce este pozitiv.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor