Noua companie a lui Elon Musk, Neuralink, urmăreşte să îmbine creierul uman şi calculatoarele

Directorul general al Testla şi SpaceX, Elon Musk, a dezvăluit planurile noii sale companii - Neuralink - care urmăreşte să conecteze creierele umane şi calculatoarele.
(Captură Foto)
Andrei Popescu
03.05.2017

Noua companie a lui Elon Musk, Neuralink, încearcă să conecteze creierul uman şi calculatoarele prin dezvoltarea unor dispozitive de mărimea micronilor.

“Urmărim să aducem ceva pe piaţă care să ajute în cazul unor leziuni cerebrale severe (atac cerebral, leziuni provocate de cancer, afecţiuni congenitale) în aproximativ 4 ani”, a declarat Musk într-un interviu recent acordat Wait But Why în care a făcut public proiectul.

El a confirmat în interviu că va fi directorul general al Neuralink şi va face parte dintr-o echipă mică, chiar dacă el are cele mai puţine cunoştinte tehnice legate de neuroştiinţă din acel grup.

Musk s-a întâlnit cu peste 1.000 de candidaţi pentru a forma micul grup Neuralink care, incluzându-l şi pe el, este alcătuit din 9 membri. Aceştia provin de la IBM, Duke, University of California-Berkeley, UC-San Francisco şi Massachusetts Institute of Technology.

Totuşi, noua companie a lui Musk întâmpină probleme şi ar putea fi nevoie de ceva timp pentru ca implanturile pentru creierul uman să se materializeze. Planul companiei este acela de a progresa în dezvoltarea tehnologiei pentru implanturi neuronale, în timp ce aşteaptă adoptarea de reglementări ce permit implanturile pe creier.

De asemenea, Musk consideră că proiectul Neuralink poate fi util şi pentru combaterea problemelor de memorie, ce apar pe măsura înaintării în vârstă.

“Cred că ne aflăm la aproximativ 8 până la 10 ani distanţă de folosirea acestor implanturi de către persoane fără dizabilitaţi. Este important să notăm că acest lucru depinde puternic de momentul aprobării reglementărilor şi de cât de bine lucrează dispozitivele noastre pentru persoanele cu dizabilităţi”, a declarat Musk.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor