Stephen Hawking pune o dată de expirare pe omenire

Deşi unele dintre catastrofele pe care celebrul fizician englez le prevede sunt artificiale, Hawking oferă o soluţie care nu ne va putea salva de noi înşine.
Renumitul astrofizician Stephen Hawking.
Renumitul astrofizician Stephen Hawking. (Captură Foto)

Într-un discurs susţinut marţi la Oxford University Union, Marea Britanie, renumitul fizician teoretician Stephen Hawking a declarat că el consideră că umanitatea are mai puţin de 1.000 de ani pe Pământ înainte de avea loc o extincţie în masă.

Conform lui Hawking, singura modalitate prin care oamenii ar putea evita posibilitatea extincţiei este aceea de a găsi o altă planetă pentru a locui. În cadrul discursului, Hawking a discutat despre înţelegerea omului privind originea Universului, de la miturile primordiale ale creaţiei până la cele mai moderne predicţii făcute de Teoria M, care prezintă o teorie despre substanţa de bază a Universului.

“Trebuie, de asemenea, să continuăm să mergem în spaţiu pentru viitorul umanităţii. Nu cred că vom supravieţui încă o mie de ani fără să depăşim limitele fragilei noastre planete”, a declarat fizicianul.

La începutul acestui an, Hawking, în vârstă de 74 de ani, a prezis că tehnologia va îndrepta Pământul spre un cataclism global practic inevitabil.

“Ne confruntăm cu multe ameninţări la adresa supravieţuirii noastre venite de la războiul nuclear, încălzirea globală catastrofică şi viruşii modificaţi genetic”, a susţinut Hawking în luna ianuarie. “Numărul [ameninţărilor] va creşte probabil în viitor, pe măsura dezvoltării de noi tehnologii şi a apariţiei de noi aspecte care pot face ca lucrurile să meargă prost. Deşi şansa unui dezastru pe planeta Pământ în orice moment s-ar putea să fie destul de redusă, toate se adună de-a lungul timpului”.