Nicolae Ciucă, despre relaţia PNL- PSD: "Se mai hârjoneşte omul şi în familie"

Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
27.05.2024

Aflat în campanie electorală pentru PNL, Nicolae Ciucă, a discutat, între altele, şi despre relaţia dintre liberali şi social-democraţi susţinând că alianţa dintre cele două partide (văzută ca o mezalianţă de mulţi dintre votanţii PNL) s-a realizat de dragul stabilităţii.

Liderul PNL a arătat că liberalii au fost nevoiţi să găsească în 2021 o formulă care să asigure stabilitatea politică "în vremuri atât de complicate" şi a apreciat drept "remarcabil" faptul că timp de trei ani s-a reuşit asigurarea stabilităţii politice.

Totodată, în condiţiile în care pesediştii şi liberalii s-au tot taxat unii pe alţii în spaţiul public iar "cutiţele" în spate s-au înmulţit în prag de alegeri, Ciucă a vorbit despre "hârjoneli" care, spune el, sunt normale în viaţa politică.

"Puteam să intrăm într-o criză în evoluţie, cu o instabilitate politică în ţară. Şi pe formula celor trei partide – PNL, PSD, UDMR – s-a realizat prima formulă guvernamentală de un an şi jumătate. Şi v-am spus, am acceptat. În vremuri atât de complicate, este nevoie ca fiecare dintre noi să dăm deoparte, să facem un minim sacrificiu de orgoliu, şi personal, şi politic, pentru binele ţării.

Sigur, chestiunea este în momentul de faţă absolut remarcabilă, că timp de trei ani de zile, două partide, care istoric au avut doar confruntări politice, au reuşit totuşi să asigure guvernarea şi cu toate aceste hârjoneli, care sunt normale în viaţa politică, se mai hârjoneşte omul şi în familie, darmite în politică, deci, cu toate aceste hârjoneli, nu s-au depăşit acele linii de acceptare, de acceptanţa şi am reuşit să asigurăm stabilitatea politică", a declarat Nicolae Ciucă, citat de Aktual24.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor