New York a înregistrat primul caz de ebola

Blocul de apartamente în care locuieşte Craig Spencer, medicul infectat cu ebola din New York. 23 octombrie 2014
Blocul de apartamente în care locuieşte Craig Spencer, medicul infectat cu ebola din New York. 23 octombrie 2014 (captură)

După ce s-a prezentat la spitalul Bellevue din Harlem cu o febră de peste 39 de grade Celsius, un doctor din Harlem, care a tratat recent pacienţi în Africa, a fost depistat pozitiv la testul medical privind ebola.

Craig Spencer, un voluntar în vârstă de 33 de ani de la Doctori Fără Frontiere, a început să prezinte primele simptome miercuri noapte, când a ieşit la o sală de bowling în cartierul Brooklyn, au declarat sursele poliţiei.

Spencer şi partenera sa, Morgan Dixon, în vârstă de 30 de ani, au fost internaţi joi şi puşi în carantină la spitalul Bellevue, în timp ce poliţiştii au început să reia itinerariul lui Spencer de la reîntoarcerea din Guineea, de pe 17 octombrie.

Spencer a petrecut noaptea de miercuri într-o sală de bowling din Williamsburg. Acesta a folosit un taxi să ajungă şi să se întoarcă din cartierul Brooklyn. Sala de bowling a fost închisă joi noapte din cauza ”circumstanţelor neprevăzute”.

Spencer a petrecut o lună tratând pacienţi de ebola în Guinea, potrivit paginii sale de Facebook.

Acesta a aterizat pe aeroportul Kennedy pe 17 octombrie zburând pe o rută cu escală la Bruxelles. Echipele de verificare belgiene i-au verificat temperatura la sosirea în Bruxelles, indicând o temperatură normală de 37 de grade.

Dar joi dimineaţă, Spencer s-a trezit cu greaţă, dureri de stomac cât şi cu o temperatură alarmantă de aproape 40 grade Celsius.

Spencer s-a pus singur în carantină în apartament său şi a alertat imediat Medici Fără Frontiere, care a înştiinţat Departamentul de Sănătate şi Igienă Mentală.