Neamţu, despre „teroriştii” omorâţi în marea cacialma organizată de FSN la Revoluţie

Mihail Neamţu, preşedintele partidului Noua Republică, a vorbit luni, pe contul său de Facebook, despre „teroriştii” de la Revoluţia din 89 omorâţi în „marea cacialma organizată de FSN”.
Comemorarea Revoluţiei din 1989 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
23.12.2013

Mihail Neamţu, preşedintele partidului Noua Republică, a vorbit luni, pe contul său de Facebook, despre „teroriştii” de la Revoluţia din 89 omorâţi în „marea cacialma organizată de FSN”.

„Pe cine vânau lunetiştii din 23 decembrie 1989? Cine coordona acţiunea aceasta împotriva unor terorişti fictivi, de fapt oameni simpli, morţi fără vină în marea cacialma organizată de FSN?”, a întrebat Neamţu.

Acesta îşi aminteşte că s-a dus cu tatăl şi fratele său în Piaţa Primăriei din Arad. „Era după-amiaza zilei de 22. Niciodată nu văzusem atâţia români fericiţi strânşi laolaltă. După noaptea lui 22, totul s-a schimbat. De la bucurie şi încântare s-a trecut la panică”.

„Erau scenetele penibile orchestrate pe tema brigăzilor anti-teroriste: în blocul 102 din cartierul Micălaca, toţi cei care fuseseră absenţi de la manifestaţiile anti-comuniste din Arad, se autoproclamau atunci apărători ai Revoluţiei. Pe străzi au apărut ajutoarele din străinătate: pâine din Ungaria, medicamente din Germania. La TVR-L se vorbea despre ape otrăvite şi despre lupta sângeroasă a armatei cu hidra teroriştilor lui Ceauşescu”, a precizat preşedintele Noua Republică.

Mihai Neamţu aminteşte despre una din coincidenţele care a rămas în istorie, respectiv cum rafalele de gloanţe ocoleau tocmai balconul unde se afla Ion Iliescu.

„Vedeam în noaptea lui 22 spre 23 trasoare care ocoleau tocmai balconul lui Ion Iliescu, liderul „emanat” tocmai la sediul CC al PCR. Convins de răutatea teroriştilor, ştiu că am vrut să cunosc şi eu un exemplar în carne şi oase. Nici până astăzi românii n-au aflat cine erau „teroriştii”?”, a precizat acesta.

„Statul român s-a eliberat de ceauşism prin minciună. FSN s-a clădit pe crime şi violuri”, a concluzionat Neamţu.

Duminică, Mihai Neamţu declara că a privit ziua de 22 decembrie drept „o zi tristă” care marchează „începutul confiscării Revoluţiei române anti-comuniste de către personajul malefic al istoriei noastre post-decembriste, Ion Iliescu”.

Revoluţia „iliesciană a deturnat sensul adevăratei Revoluţii”, a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor