Ministrul Apărării demisionează: E imposibilă colaborarea cu Iohannis, comandantul suprem al Armatei

Vasile Dîncu (Facebook / vasilesebastiandincu)
D.B.
24.10.2022

Aflat în centrul mai multor scandaluri publice, ministrul PSD al Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, luni, că demisionează din Guvernul Ciucă.

Vasile Dîncu a făcut publică decizia sa, într-o postare publicată pe Facebook, în care invocă "imposibilitatea colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei".

"În cursul acestei dimineţi, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a luat act de demisia dlui Vasile Dincu din functia de ministru al Apararii", a transmis ulterior Biroul de Presă al Guvernului.

Nici reacţia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu nu a întârziart să apară: "Îi respect decizia lui Vasile Dîncu şi îi mulţumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Am avut deja o discuţie cu premierul Ciucă şi i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligaţia să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO."

Mesajul lui Dîncu privind demisia

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deţinător al portofoliului apărării, vă rog să luaţi act de demisia mea din această funcţie.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulţumesc pentru colaborarea onestă şi deschiderea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune şi vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului şi Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României", a scris social-democratul pe platforma de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor