Medicina tradiţională chineză poate trata cancerul, spun cercetătorii

Date solide arată că tratamentele naturiste din MTC poate trata într-adevăr cancerul, ducând la îmbunătăţirea stării de sănătate sau la uşurarea simptomelor, precum şi la creşterea ratelor de supravieţuire şi la reducerea metastazelor.
Medicina tradiţională chineză. (Shutterstock*)
Case Adams
14.06.2014

Cercetători ai unor universităţi din Australia şi China au dovedit că plantele din medicina tradiţională chineză reprezintă un tratament eficient pentru majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv cancerul de sân.

Cercetările au fost făcute la Universitatea din Sidney şi Universitatea de Medicină din Beijing, China, unde au fost analizate şi evaluate 2.964 de studii clinice în care au fost implicaţi 253.434 de pacienţi cu afecţiuni neoplazice.

Aceste studii acopereau majoritatea tipurilor de cancer, însă cele mai studiate au fost cazurile de cancer la plămâni, ficat, stomac, sân, esofag, cancerul colorectal şi cel nazofaringian. Cancerul de sân a ocupat locul al patrulea ca număr de studii efectuate.

Cercetătorii au descoperit că în marea majoritate a studiilor ( 90% din studiile clinice) au fost folosite tratamente pe bază de plante medicinale.

Conform cercetărilor, în 72% din cazuri s-a aplicat medicina tradiţională chineză împreună cu tratamentele convenţionale iar într-un procent de 28% numai tratament din medicina tradiţională chineză.

Pacienţii cu afecţiuni neoplazice care au primit tratamente de medicină tradiţională chineză cât şi tratamente medicale convenţionale au reprezentat un procent de 64%. Restul au primit numai tratamente din medicină tradiţională chineză, dar se poate că la un moment dat, în trecut, aproximativ jumătate dintre aceştia să fi primit tratamente convenţionale.

Din cauza numărului mare de studii, rezultatele au fost grupate în funcţie de tipul studiului, al tratamentului şi al testele făcute.

Totuşi, în 1,015 cazuri sau 85% dintre cei care au specificat numai simptomele resimţite în urma tratamentului, terapia prin medicina tradiţională chineză a dus la o îmbunătăţire a simptomelor, iar mulţi au raportat o ameliorarea a durerii. Alte 883 de cazuri - circa 70% - au avut o rată sporită a supravieţuirii.

La un procent de 38% s-a constat o reducere a mărimii tumorii, iar la 28% o îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Cercetătorii au descoperit că doar în câteva cazuri a fost utilizată acupunctura în terapia de combatere a cancerului. În timpul analizelor s-a constatat că acupunctura în terapia de combatere a durerilor provocate de cancer este destul de populară în Statele Unite, însă în studiile chineze asupra cancerului, cel mai folosit tip de tratament holistic în cazul acestor afecţiuni este cel cu plante medicinale.

Acest studiu a venit la scurt timp după alte cercetări cu privire la folosirea medicinei tradiţionale chineze în tratarea cancerului. Acestea au fost efectuate de Centrul Naţional de Cercetare în Medicină Complementară şi Alternativă şi de Universitatea din Tromsø, Norvegia, în colaborare cu Universitatea de Medicină din Beijing.

Studiul a analizat mult mai puţine cazuri, adunând 716 cercetări ce au inclus 1.198 de pacienţi cu leucemie, cancer la stomac, cancer la ficat sau cancer la esofag. Dintre acestea, în 98.5% s-a folosit medicina tradiţională chineză, iar acupunctura a fost folosită foarte puţin. În urma acestui studiu, s-a observat că îmbunătăţirea simptomelor a fost prezentă la 85% din pacienţii care au folosit medicină tradiţională chineză.

Într-un alt studiu, mult mai mare decât cel de-al doilea, 1.217 studii clinice efectuate între 1958 şi 2011, implicând 92.945 de pacienţi, au fost analizate de cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Beijing. În aceste studii, 66% dintre pacienţi au fost trataţi numai folosind tratamentele medicinei tradiţionale chineze, în timp ce 34% dintre pacienţi au folosit şi medicina convenţională. De asemenea, 82% din pacienţi au primit medicamente naturiste pe cale orală.

Aproximativ 95% dintre pacienţi au fost trataţi numai cu un singur tip de terapie din medicina tradiţională chineză - o combinaţie precisă de plante.

Studiul a descoperit că printre cazurile de cancer, în 88% din studii s-a raportat o îmbunătăţire a simptomelor. La 73% dintre pacienţi s-a înregistrat o rată sporită de supravieţuire. În restul studiilor, în 96% dintre cazuri s-a constatat o diminuare a simptomelor iar 92% dintre pacienţi au raportat o diminuare a simptomelor de cancer.

În concluzie, în cele zeci de mii de studii ce au implicat peste 100.000 de pacienţi s-a constatat uşurarea simptomatologiei sau o îmbunătăţire a stării de sănătate în 88% şi 92% din cazuri. În urma celor 716 studii clinice, s-a observat o îmbunătăţire cu 85% a simptomelor. Iar în cele 1.015 studii clinice ce au implicat 250.000 de pacienţi, s-a constatat o îmbunătăţire a simptomelor de 85%.

Date solide arată că tratamentele naturiste din medicina tradiţională chineză pot trata într-adevăr cancerul, ducând la îmbunătăţirea stării de sănătate sau la uşurarea simptomelor, precum şi la creşterea ratelor de supravieţuire şi la reducerea metastazelor.

Totuşi, de ce refuză medicina convenţională occidentală să ia în considerare remediile naturale ale medicinei tradiţionale chineze în cazurile de cancer? Poate fi implicat un motiv financiar? Este din cauza faptului că medicina naturistă nu poate fi brevetată? Cu alte cuvinte, ignoră medicina convenţională occidentală tratamentele naturale ieftine care ar putea ajuta milioane de bolnavi de cancer, pur si simplu, din cauza profitului?

Acest articol a fost publicat iniţial pe www.greenmedinfo.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor