Marea Britanie este invadată de şobolani giganţi, mutanţi, şi imuni la otravă

P. P.
26.06.2014

alte articole

Marea Britanie are probleme cu număr mare de şobolani mutanţi şi rezistenţi la otravă, care se înmulţesc într-un număr alarmant. (youtube.)
P. P.
26.06.2014

Spaţiile subterane ale oraşelor din Marea Britanie sunt invadate de o nouă rasă de şobolani giganţi, mutanţi şi imuni la otravă, care se înmulţesc cu viteze alarmante, conform DailyMail.

Cercetătorii au început să investigheze invazia şobolanilor în mai multe comunităţi, monitorizând progresul acestora în şapte comitate din Marea Britanie.

Testele genetice efectuate de Universitatea Huddersfield au dezvăluit că rozătoarele au dezvoltat o mutaţie ce le permite să reziste otrăvurilor convenţionale.

În comitatele Berkshire, Suffolk, Surrey, Wiltshire, Hampshire şi Kent s-a dovedit că toţi şobolanii testaţi erau imuni la otravă. În Shropshire şi South Glocestershire, procentul şobolanilor rezistenţi la otravă s-a ridicat la 33%, şi respectiv 50%.

Aproximativ 30% din şobolanii din Kingston sunt imuni la otravă, în Sheffield procentul acestora este de 40%, iar în Southamptom 75% din şobolani sunt imuni la otravă, conform cercetătorilor.

În timp ce şobolanii au dezvoltat mutaţii, oamenii folosesc aceleaşi otrăvuri anticoagulante încă din anii 1950.

La începutul acestui an, cercetătorii au estimat că numărul ”super şobolanilor” din Marea Britanie va ajunge până anul viitor să fie de două ori mai mare decât numărul britanicilor.

”Cred că oamenii ar trebui să fie îngrijoraţi de rezistenţa şobolanilor din cauza problemelor de sănătate publică – deoarece poartă boli şi diferite bacterii şi viruşi”, a declarat cercetătorul Dougie Clarke.

”Aceştia deteriorează clădirile... vor provoca pagube de miliarde de lire în întreaga lume.

”Dacă se vor folosi chimicale pentru rozătoare, acestea vor omorî şobolanii normali, şi vor rămâne cei rezistenţi”. ”Este un fel de bombă cu ceas, datorită creşterii rezistenţei obţinute de şobolani de-a lungul generaţiilor”.

Cele mai puternice otrăvuri pentru şobolani sunt disponibile momentan numai pentru uz profesional şi nu pot fi folosite fără o licenţă specială.

Decizia cu privire la viitoarele reglementări ale otrăvii pentru rozători – din cauza potenţialului de otrăvire a păsărilor şi a altor animale – va fi anunţată în toamnă.

”Dacă nu va exista o nouă legislaţie care să permită folosirea de otrăvuri mai toxice, atunci şobolanii vor trebui omorâţi prin modalităţi mai fizice”, a adăugat acesta.

Experţii cred că populaţia de şobolani ar putea să ajungă de la 80 de milioane, câţi sunt în prezent, la 160 de milioane, până la sfârşitul anului.

În aprilie, un şobolan lung de 0,6 metri a fost prins în Cornwall în timp ce în Kent şi Liverpool au fost văzuţi şi alţi ”super şobolani”. Săpase prin cimentul casei unde a fost prins şi era mult mai mare decât exemplarele obişnuite.

Şobolanii proliferează pe vreme umedă şi ceţoasă. Marea Britanie are vreme umedă o mare parte din an. De asemenea, dăunătorii obişnuiesc să se mute din zonele rurale către marile oraşe.

Aceştia transmit boli la oameni, incluzând boala Weil, care dă simptome asemănătoare gripei dar poate provoca icter şi blocaje renale.

În întreaga ţară, consiliile au anunţat o creştere a numărului de avertizări legate de şobolani. În Birgmingham cel mai mare număr de apeluri a ajuns la 5.100 pe parcursul anului trecut.

Iar problema nu este restrânsă numai în Marea Britanie. Rozătoarele gigantice au fost prinse recent în casele din Stockholm şi Dublin, o familie din sudul capitalei irlandeze fiind terorizată de un şobolan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor