Macovei: Trebuie să luptăm zilnic pentru libertate, căci putem să ne culcăm în democraţie şi să ne trezim în dictatură

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat joi, de la Sighet, că „trebuie să luptăm în fiecare zi pentru libertate, căci putem să ne culcăm în democraţie şi să ne trezim în dictatură”.
Andrei Pricopie
08.05.2014

alte articole

Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
08.05.2014

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat joi, de la Sighet, că „trebuie să luptăm în fiecare zi pentru libertate, căci putem să ne culcăm în democraţie şi să ne trezim în dictatură”.

„Trebuie să luptăm în fiecare zi pentru libertate, căci putem să ne culcăm în democraţie şi să ne trezim în dictatură. Iar justiţia şi legea egală pentru toţi sunt instrumentele prin care ne putem apăra libertatea şi demnitatea. Trebuie să nu-i uităm pe cei care au fost asasinaţi pentru libertatea noastră şi, pe baza memoriei, să facem alegerile bune pentru viitorul României. Viitorul României trebuie să fie Europa, democraţia, libertatea şi capitalismul. Cei care văd fascişti în oamenii liberi şi curajoşi vorbesc şi se comportă ca nişte politruci sovietici. Nu e o întâmplare că Ponta vorbeşte precum KGB-iştii de la conducerea Rusiei”, a declarat Monica Macovei, aflată în vizită la Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet.

Monica Macovei a amintit că, potrivit Raportului Tismăneanu, numărul celor care au fost deţinuţi politici pe vremea comunismului a fost uluitor.

„Cifrele terorii comuniste în România: între 780.000 şi 2.000.000 de români au fost deţinuţi politici, închişi în penitenciare, aresturi ale Securităţii, locuinţe conspirative, lagăre de muncă, zone de deportare sau spitale psihiatrice. Numărul real de morţi nu-l vom cunoaşte niciodată, dar vorbim de zeci sau sute de mii de oameni ucişi de comunişti”, a subliniat aceasta.

Europarlamentarul a amintit două citate reprezentative:

„Atunci când justiţia nu reuşeşte să fie o formă de memorie, memoria singură poate fi o formă de justiţie” - Ana Blandiana.

„Dacă vrei să ucizi un popor, suprimă-i memoria” - Milan Kundera.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor