Lunetist al Serviciului Secret avertizează că urmează o nouă tentativă de asasinare a lui Trump

Donald Trump luat de pe scenă în Butler, Pennsylvania, 13 iullie 2024 (Anna Moneymaker/Getty Images)
Redacţia
02.08.2024

Un trăgător de elită al Serviciului Secret din SUA a avertizat, într-un e-mail la începutul acestei săptămâni că, dacă nu se fac schimbări imediate, o nouă tentativă de asasinare a lui Donald Trump înainte de alegeri ar putea avea succes, potrivit site-ului Modernity.

Reporterul RealClearPolitics, Susan Crabtree, a dezvăluit comunicatul lunetistului, care a declarat că nu se mai simte mândru că lucrează pentru agenţie şi că superiorii trebuie concediaţi.

Serviciul Secret "TREBUIE să se aştepte la o nouă tentativă de asasinat", a scris lunetistul, îndemnând "Această agenţie TREBUIE să se schimbe. Dacă nu acum, CÂND? La următorul asasinat după 30 de zile?"

"Din păcate, nu am reuşit de ani de zile", a continuat lunetistul, adăugând: "Doar că arătăm bine făcând asta. Am transmis aceste gânduri nu numai superiorilor (inclusiv actualului căpitan al CS, ci şi celor responsabili de formarea noastră (SOTS/CS). Doar pentru a fi ignorat, ca şi cum cei cu mai puţină experienţă ştiau cumva mai mult decât mine".

"Echipa din care odată eram mândru să fac parte este ceva ce trebuie cumva să ascund pe măsură ce mă îndrept spre următoarea mea carieră", a mai explicat lunetistul, al cărui nume este redactat.

"Cine vrea să angajeze un tip de la USSS CS care a eşuat? Aceasta este percepţia publică cu care mă confrunt. Echipa USSS CS este o pată pe care nu o voi putea curăţa niciodată", a subliniat el.

"Motto-ul USSS...CYA. Şi fiecare supervizor o face chiar acum", a adăugat el.

Crabtree spune că o sursă i-a spus că Serviciul Secret a şters rapid e-mailul, încercând să împiedice personalul să îl vadă.

De asemenea, în timpul audierii, alţi senatori, printre care Josh Hawley, Ted Cruz şi Mike Lee, l-au criticat pe Rowe pentru deficienţele de securitate ale Serviciului Secret şi pentru faptul că nimeni nu a fost concediat încă.

Republicanii au acuzat că Rowe este un lacheu al democraţilor.

Între timp, directorul adjunct al FBI, Paul Abbate, a declarat că nu a existat niciodată vreun dubiu că Trump a fost lovit de un glonţ, în ciuda a ceea ce a declarat directorul Christopher Wray cu câteva zile în urmă, potrivit căruia ar fi putut fi vorba de şrapnel.

În replică, preşedintele Trump a repostat acest mesaj pe platforma sa Truth Social:

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor