Lider PNL, despre vizita Dianei Şoşoacă la Guvern: Ea luptă pentru scoaterea ţării din NATO şi Ciolacu o legitimează

Alexandru MURARU (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
02.07.2024

Deputatul liberal Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, a lansat un atac dur, luni seara, la adresa premierului Marcel Ciolacu, acuzându-l că, prin invitarea senatoarei Diana Şoşoacă la consultările de la Guvern pe tema stabilirii datei alegerilor prezidenţiale, legitimizează “extremismul” în România şi “confirmă dorinţa PSD de a cauţiona un extremist pentru a repeta scenariul din anul 2000”.

“Cea care merge des în Ambasada Rusiei, care sechestrează medicii, care agresează fizic jurnaliştii internaţionali, care transformă o şedinţă solemnă a Parlamentului în cea mai semnificativă acţiune antisemită din ultimele decenii, devine partenera de dialog şi de fantasme politice a lui Ciolacu. Este de fapt o anunţare a intenţiilor preşedintelui PSD pentru România. Adică un stat târât în mocirla extremismului, a naţionalismului găunos, un tărâm de încercare pentru Federaţia Rusă”, a scris Muraru pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Muraru a afirmat că, în ciuda faptului că liberalii au dat mâna cu social-democraţii pentru a forma o coaliţie de guvernare, PNL nu poate “accepta un calendar electoral care ar crea premisele ca PSD să acapareze toată puterea în statul român”.

“Miza este de a securiza şi proteja funcţia de preşedinte de a ajunge la un pesedist”, a continuat el.

Reamintim că Guvernul Ciolacu a anunţat consultări, luni şi marţi, la Palatul Victoria, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

Luni au avut loc consultări cu USR, AUR, UDMR, S.O.S. România, Grupul Minorităţilor Naţionale şi PUSL, iar marţi discuţiile vor continua cu reprezentanţii altor formaţiuni politice.

În continuare, redăm parţial postarea lui Muraru

Şoşoacă, cea care luptă acum pentru scoaterea României din NATO, este legitimată de Ciolacu.

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu a invitat la Palatul Victoria pe George Simion, preşedintele partidului extremist AUR, şi pe Diana Şoşoacă, liderul partidului extremist S.O.S., la consultări privind data alegerilor prezidenţiale. Această acţiune este periculoasă şi legitimează extremismul în România.

Prezenţa lui Şoşoacă e o premieră şi aceasta confirmă dorinţa PSD de a cauţiona un extremist pentru a repeta scenariul din anul 2000. Cea care merge des în Ambasada Rusiei, care sechestrează medicii, care agresează fizic jurnaliştii internaţionali, care transformă o şedinţă solemnă a Parlamentului în cea mai semnificativă acţiune antisemită din ultimele decenii, devine parteneră de dialog şi de fantasme politice a lui Ciolacu. Este de fapt o anunţare a intenţiilor preşedintelui PSD pentru România. Adică un stat târât în mocirla extremismului, a naţionalismului găunos, un tărâm de încercare pentru Federaţia Rusă.

Este important să reamintim că Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus, europarlamentari S.O.S., au fost respinşi chiar şi de partidul german de extremă dreaptă AFD. Un europarlamentar AFD a declarat: “Am avut o discuţie cu cei de la S.O.S. şi am decis în unanimitate să nu îi primim în viitorul grup din Parlamentul European”.

Ce-a fost prea mult pentru cei mai extremişti din Europa este frecventabil pentru liderul PSD. Cum ar arăta un preşedinte la Cotroceni care ar face drum deschis extremiştilor pentru a intra la guvernare? Astăzi am văzut cum *NU* ar trebui să arate “consultările”. Este un joc penibil de imagine care arată românilor şi partenerilor occidentali că o asemenea susţinere a partidelor extremiste este inacceptabilă. PSD a revenit la instinctele sale de acaparare a puterii totale în statul român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor