Un pesedist a răbufnit în direct: Vă garantez că şi şapte ani dacă va mai dura până la alegeri, PNL tot nu va prinde turul doi

Deputatul PSD Laurentiu Viorel Gîdei (Facebook - Laurentiu Gîdei)
Andrei Pricopie
03.07.2024

Schimbul de replici dintre PSD şi PNL continuă în platourile de televiziune. Mai nou, deputatul PSD Laurenţiu Gîdei le-a transmis liberalilor că indiferent cât va dura până vor fi organizate alegerile prezidenţiale, candidatul lor nu va prinde turul doi.

"Punctul de vedere care va rezulta în urma discuţiilor pe care premierul le-a avut cu partidele politice va fi transpus şi expus de domnia sa în viitoarea apariţie publică. Deci nu mergem cu ascunzişuri. Ne asumăm. Suntem un partid care ne-am asumat de fiecare dată şi bune şi rele, deci nu avem niciun punct de vedere care nu e în concordanţă cu ceea ce îşi doresc politicienii din România. Ce supără în acest moment este lipsa de credibilitate a partenerilor noştri de la PNL, care va fi decontată în viitoarele alegeri de domniile lor", a declarat Laurenţiu Gîdei, la postul B1 TV.

Întrebat ce plus valoare aduc pentru români alegerile în septembrie, social-democratul a replicat: "Este vorba de un angajament pe care coaliţia l-a avut cu Iohannis".

"Când am venit în faţa românilor cu această coaliţie şi am spus că vom avea alegeri comasate şi liste comune la europarlamentare, am venit noi toţi şi cu calendarul pe anul 2024, astfel încât românii să ştie când vor merge la vot şi partidele politice să se pregătească. Ulterior, cineva s-a răzgândit aşa pe nepusă masă. Dar, în acest context, vă garantez că şi şapte ani dacă va mai dura până să avem alegeri prezidenţiale, PNL tot nu va prinde turul doi", a adăugat Laurenţiu Gîdei.

Replica liberalilor a venit prin Daniel Constantin: "Da, eu acum să ştiţi că urmăresc şi l-am văzut pe domnul Gîdei în multe intervenţii. De multe ori am apreciat faptul că iese din acel punctaj de partid. Astăzi văd că nu vrea să facă asta şi tot văd că se rostogolesc idei despre onoare, despre credibilitate. N-ar fi mai bine să-i lăsăm pe oameni să decidă? Noi să ne expunem, dânsul opinia dânsului şi noi opinia noastră vizavi de ceea ce s-a întâmplat, iar oamenii să fie cei care decid cine are şi cine n-are onoare, cine are credibilitate sau nu".

"Nu vreau să atac pe nimeni. Nu vreau să atac PSD-ul aşa cum fac cei de la PSD. Vreau să spun doar un singur lucru: din punctul nostru de vedere, pentru că lumea se referă la domnul Ciucă, onoarea domnului Ciucă a fost probată. Este singurul om politic care a renunţat la funcţia de prim-ministru ca să respecte o înţelegere. Înţelegerea, aşa cum am perceput-o eu, a fost aceea că dacă se va merge pe un candidat comun, atunci respectăm acel calendar care a fost agreat. Dacă nu, ceea ce s-a întâmplat, revenim la calendarul iniţial. Dar eu cred că, şi am spus-o şi înainte, decizia este luată, nu vor mai fi alegeri în septembrie, asta e clar", a mai afirmat Daniel Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor