Lider PNL, atac dur la adresa PSD: Miza este de a securiza şi proteja funcţia de preşedinte de a ajunge la un pesedist

Alexandru MURARU (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
02.07.2024

Deputatul liberal Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, a lansat un atac dur, luni seara, la adresa social-democraţilor, spunând că “funcţia de preşedinte al României trebuie protejată de a nu fi confiscată de un pesedist”.

“Coaliţia de guvernare PNL-PSD a fost consecinţa unei imposibilităţi aritmetice de a forma o majoritate în Parlament. După disidenţa unui grup de parlamentari liberali loiali fostului preşedinte PNL şi după ieşirea de la guvernare a USR, pur şi simplu nu există altă formulă politică pentru a guverna ţara într-o perioadă de instabilitate politică, socială şi militară.

PNL şi-a asumat acest lucru şi suntem conştienţi că o parte a electoratului liberal a fost dezamăgită de această decizie. Însă, matematic, nu aveam ce face. PNL, la guvernare, a fost gardianul democraţiei şi a ţinut în lesă PSD, împiedicând tentativele de eliminare a cotei unice, a pilonului II de pensii, de creştere a taxelor sau de a schimba direcţia euro-atlantică a României”, a scris Muraru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului PNL Iaşi, deşi argumentele că alegerile nu mai pot fi organizate în septembrie, din cauza faptului că “a devenit caducă înţelegerea coaliţiei cu privire la această decizie după rezultatul sub 50% la alegerile europarlamentare ale listei comune PNL-PSD, sau că există temeri privind afectarea anului şcolar, afectarea campaniei electorale şi cursul/dinamica dezbaterilor, buna informare şi prezenţa la vot”, sunt valide, dar a adăugat că nu trebuie să ne “ascundem după deget”.

În plus Muraru a transmis că PNL nu poate accepta “un calendar electoral care ar crea premisele ca PSD să acapareze toată puterea în statul român”.

“Miza este de a securiza şi proteja funcţia de preşedinte de a ajunge la un pesedist. Orice pesedist ajuns preşedinte, mai ales dl. Ciolacu, ar reprezenta un pericol imens pentru România. Organizarea alegerilor în luna septembrie face ca scenariul câştigării alegerilor de către un pesedist să devină real. Aşa ceva este inacceptabil, deoarece derapajele anti-democratice şi de acaparare a Justiţiei sunt patologice pentru un PSD care are preşedinţia şi Guvernul”, a continuat el.

Totodată, Muraru trasează o paralelă între fostul lider PSD Liviu Dragnea şi Ciolacu:

“Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea în 2018 despre Dragnea că a devenit un om orbit de putere, orgolii şi frici imaginare. Acelaşi lucru poate fi spus astăzi despre Marcel Ciolacu. Autosuficienţă PSD-ului de astăzi ne reaminteşte de epocile apuse ale lui Dragnea şi Năstase. Marcel Ciolacu poate să vorbească de onoare când va înţelege sensul acestui cuvânt”.

Nu în ultimul rând, Muraru îi acuză pe “domnii Romaşcanu, Tudose şi Grindeanu” că au reuşit realizarea “trioului de mare succes: Marcel, George & Diana”.

“Acest lucru ne arată clar că nu putem permite ca extremismul să fie legitimat în România şi că trebuie să luptăm pentru a proteja democraţia şi statul de drept”, a conchis el.

Reamintim că Guvernul Ciolacu a anunţat consultări, luni şi marţi, la Palatul Victoria, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

Luni au avut loc consultări cu USR, AUR, UDMR, S.O.S. România, Grupul Minorităţilor Naţionale şi PUSL, iar marţi discuţiile vor continua cu reprezentanţii altor formaţiuni politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor