Lider AUR nu poate trece peste donarea sistemului Patriot: Toţi trădătorii ordinari de ţară din CSAT să înfunde puşcăriile

Dan Tanasă
Andrei Pricopie
26.06.2024

Deputatul AUR Dan Tanasă a ţinut să califice, de la tribuna Parlamentului, decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de a dona Ucrainei unul dintre sistemele Patriot drept "un act de trădare de naţională".

"Vreau să transmit doar că decizia CSAT de a dona sistemul Patriot către Ucraina este un act de trădare naţională şi sper să trăiesc ziua în care toţi aceşti trădători ordinari de ţară vor înfunda puşcăriile", a declarat Dan Tănasă, în aplauzele colegilor săi de la AUR.

Reamintim că, recent, CSAT a decis, într-o şedinţă condusă de preşedintele Klaus Iohannis, că România va dona Ucrainei un sistem Patriot.

"Având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante şi masive ale Rusiei asupra civililor şi a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum şi consecinţele regionale ale acestei situaţii, inclusiv asupra securităţii României, în strânsă coordonare cu Aliaţii, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT", a transmis CSAT.

De asemenea, CSAT a afirmat că donarea sistemului se face "cu condiţia continuării negocierilor ţării noastre cu Aliaţii, în special cu partenerul strategic american, în vederea obţinerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecţiei spaţiului aerian naţional, de modernizare a Armatei României şi de asigurare a interoperabilităţii cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluţii temporare de acoperire a vulnerabilităţii operaţionale astfel create".

HotNews a dezvăluit că România a comandat în SUA şapte sisteme Patriot, pentru aproape 4 miliarde de dolari, iar până acum au fost furnizate doar patru dintre sisteme, dintre care doar două sunt operaţionale în acest moment, al treilea putând fi utilizat de la sfârşitul anului, iar al patrulea la începutul anului viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor