Ceremonia lumânărilor aprinse: Reamintirea tăcută a 15 ani de persecuţie

Peste 500 de oameni s-au adunat într-o noapte de veghe la lumină lumânărilor în Washington D.C. joi seara, într-o ceremonie care exprimă susţinerea tăcută faţă de milioanele de practicanţi Falun Gong persecutaţi pentru credinţele lor în China. Mulţi dintre cei care au participat la comemorare au simţit persecuţia pe propria piele.
Practicanţii mişcării spirituale Falun Gong adunaţi în Washington pentru comemorarea victimelor ucise de regimul chinez în timpul celor 15 ani de persecuţie 17 iulie 2014 (Dai Bing/Epoch Times)
Brendon Fallon
19.07.2014

Peste 500 de oameni s-au adunat într-o noapte de veghe la lumina lumânărilor în Washington D.C. joi seara, într-o ceremonie care exprimă susţinerea tăcută faţă de milioanele de practicanţi Falun Gong persecutaţi pentru credinţele lor în China. Mulţi dintre cei care au participat la comemorare au resimţit personal cruzimea persecuţiei.

Lian Qian şi soţul ei Rao Zhuyuan lucrau în domeniul medical în sudul Chinei, provincia Gungdong, când au început să practice Falun Gong în 1994.

În 2002, fata lor Deru avea numai patru ani când Rao a fost ucis de agenţii Partidului Comunist Chinez (PCC) pentru că a refuzat să denunţe practica Falun Gong.

În 2005, Qian a fugit în Tailanda cu Deru iar agenţii PCC au încercat să o aresteze de mai multe ori. Amândouă au ajuns în Statele Unite doi ani mai târziu. De atunci, Qian a participat în fiecare an la ceremonia lumânărilor aprinse din Washington.

”Oamenii nu ştiu ce se întâmplă în China – PCC ucide oameni pentru a face bani”, a declarat aceasta, făcând referire la industria de transplant de organe a Chinei care extrage organele forţat de la practicanţii în viaţă reţinuţi abuziv de securitate.

Pe 20 iulie se împlinesc 15 ani de la începutul persecuţiei nemiloase din China. În 1999, liderul de atunci al PCC, Jiang Zemin, a lansat o campanie de eradicare a practicii Falun Gong în China, practicanţii fiind supuşi detenţiilor abuzive, torturilor şi spălării pe creier.

Cin Peng, care a scăpat de persecuţie fugind în Statele Unite în 2011, notează că nu numai cei 100 de milioane de practicanţi suferă de pe urma persecuţiei, ci şi familiile acestora.

”Îmi doresc să se termine cu această persecuţie şi cu Regimul Comunist Chinez”, a declarat Cin.

Cin a adăugat că a cunoscut practicanţi Falun Gong care au fost ucişi pentru credinţa lor. El a fost încarcerat şi torturat într-un centru de spălare a creierului şi în alte amplasamente controlate de PCC pentru o perioadă totală de cinci ani. Şi-a adus aminte cum, într-unul din cazuri, a stat legat de un scaun de metal timp de 17 zile, zi şi noapte.

Frieda Kata, o locuitoare a oraşului New Jersey originară din Uzbekistan, a participat la adunarea anuală din Washington D.C. începând din 2001. Ceremonia lumânărilor aprinse este un mod important de a informa ”oameni care trăiesc aici cât şi turiştii despre persecuţia foarte malefică din China”, a precizat aceasta.

”Lumea trebuie să afle şi să oprească persecuţia”, a afirmat Kata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor