Kovesi: Nu cred că îşi permite vreun politician să mă sune şi să îmi spună de ce fac un anumit dosar

Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015
Laura Codruţa Kovesi la GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Deşi admite că există foarte multe "presiuni exterioare", procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut joi, în cadrul dezbaterii GDS cu tema "Lupta împotriva corupţiei versus Ţara procurorilor", că acestea nu vin din partea politicienilor pentru că nimeni nu ar îndrăzni să o sune să îi spună ce să facă cu un anumit dosar, întrucât atunci când era Procuror General a promis că ar face imediat public acest lucru.

"Sunt foarte multe presiuni exterioare. Dar din partea politicienilor pot să spun că nu am niciun fel de presiune, pentru că nu vorbesc cu ei. Sunt foarte rare situaţiile în care vorbesc cu un politician. Exceptând situaţiile de la începutul anului, când anumite persoane, care deţin funcţii politice în stat şi sunt invitate la bilanţul DNA în virtutea cutumei şi poziţiilor pe care le au, nu avem alte discuţii, decât cele în cadru instituţional", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

"Nu cred că îşi permite vreun politician din România să mă sune şi să îmi spună de ce fac un anumit dosar, în condiţiile în care eu am declarat, şi când eram procuror general şi la preluarea mandatului, că atunci când cineva mă va suna să facă presiuni asupra mea sau asupra instituţiei o voi face publică. Deocamdată nu mi s-a întâmplat", a adăugat Kovesi.

Şefa DNA a enumerat genul de "presiuni exterioare" la care sunt supuşi procurorii DNA - presiunea volumului mare de dosare, presiunea timpului de soluţionare a dosarelor, presiunile inerente din orice dosar care ţin de termene, administrarea probatoriului. Mai mult, există presiuni care se fac în spaţiul public din partea anumitor persoane mai puţin sau mai mult îndreptăţite, sunt atacuri personale la care trebuie să răspundă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne