Traian Băsescu în război cu televiziunea "bătrânului turnător Felix" şi cea a "tânărului turnător Ghiţă"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

La ieşirea din sediul PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu le-a declarat, joi, jurnaliştilor că partidul pe care l-a creat reînvie în ciuda tentativelor de decredibilizare venite din partea Antenei 3, televiziunea cunoscutului său adversar politic aflat în închisoare, Dan Voiculescu, şi a României Tv, post ce aparţine ex-pesedistului Sebastian Ghiţă, cunoscut apropiat al premierului Victor Ponta.

"Observ dorinţa a două televiziuni, RTV-ul lui Ghiţă şi Antena 3 a lui Voiculescu, de a distruge credibilitatea acestui partid, a liderilor şi aşa mai departe. Nu vor reuşi pentru că România are nevoie de un partid nou. V-aş putea spune legat de minciuni promovate de Ghiţă Tv şi de Antena 3, spre exemplu, răspopitul ăla de la Antena3 spunea acum câteva zile cum trece Băsescu cu barca peste lacul Floreasca să ajungă la biroul Elenei Udrea. Răspopitul nu ştie că lacul ăla a fost secat din toamnă. Dacă răspopitul nu trece şi el pe lângă Ambasada Chinei să vadă, asta e viaţa", a precizat Traian Băsescu, citat de B1 TV.

"Sau cineva descoperă mare lucru: Băsescu ştia despre Microsoft. Nu am negat niciodată că din 2012 am primit informaţii de la structurile de informaţii legate despre aceste lucruri. Însă erau consumate faptele, nu mai aveai ce să faci să le previi in 2012. Deci se umblă cu o dezimformare formidabilă. Am văzut cum dădeau ochii peste cap propagandişti ai minciunii, vai, cum Băsescu i-a spus lui Vreme (Valerian Vreme, fost membru PDL - n.r.) să nu mai vorbească cu Gabriel Sandu. Băi, fraţilor, nu pot să spun nimănui să nu vorbească cu altcineva, dar o recomandare să vadă ce a făcut Sandu după ce a venit la minister, sigur că i-am făcut", a adăugat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României susţine că cele două televiziuni aparţinând adversarilor săi politici au făcut atât din el cât şi din Elena Udrea două ţinte "în mişcare".

"Deci, în mod categoric Elena Udrea şi eu suntem două ţinte în mişcare pentru televiziunea bătrânului turnător Felix, precum şi pentru televiziunea tânărului turnător Ghiţă", a subliniat Traian Băsescu.

Celor care şi-ar dori să îl vadă în închisoare, fostul preşedinte le-a transmis că oricât şi-ar dori aceştia nu există astfel de perspective pentru că el este un om corect.

"Nu ştiu care sunt regulile la arest şi, apropo de asta, oricât şi-ar dori unii, nu am perspectiva să ajung acolo pentru simplul motiv că nu există om în România care să poată spune că mi-a dat un leu. Acum, pot să spună mulţi, dar trebuie să şi probeze. Nu am emoţii din acest punct de vedere", a subliniat Traian Băsescu.

În ceeea ce priveşte cazul Elena Udrea, fostul şef de stat susţine că are încredere în justiţie: "Îmi menţin punctul de vedere. Am convingerea fermă că justiţia va fi corectă în cazul Elenei Udrea şi am convingerea că delaţiunile unora dintre foştii ei subordonaţi nu vor putea fi probate pentru că Udrea nu e omul căruia să îi duci în birou o traistă de bani şi să plece cu ea acasă. Asta e pentru cei care nu o cunosc".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne