Klaus Iohannis se bucură pentru victoria partidelor proeuropene din Republica Moldova

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a salutat luni, în cadrul unui comunicat de presă, rezultatele foarte bune obţinute de partidele proeuropene din Republica Moldova la scrutinul de duminică. În viziunea lui Iohannis este limpede că electoratul îşi doreşte continuare accelerată a parcursului european al ţării lor.
Andrei Pricopie
01.12.2014

alte articole

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
01.12.2014

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a salutat luni, în cadrul unui comunicat de presă, rezultatele foarte bune obţinute de partidele proeuropene din Republica Moldova la scrutinul de duminică. În viziunea sa, este limpede că electoratul îşi doreşte continuarea accelerată a parcursului european al ţării lor.

"De-a lungul întregii zile de ieri şi în cursul zilei de astăzi, am urmărit desfăşurarea alegerilor generale din Republica Moldova şi numărătoarea voturilor. Împreună cu toţi românii, am fost şi eu alături de cetăţenii Republica Moldova în acest moment crucial pentru ţările noastre şi pentru întreaga regiune", a afirmat Klaus Iohannis.

Deşi susţine că are mai multe motive de satisfacţie, cel mai important dintre acestea provine din rezultatele care se prefigurează, precizează Iohannis, subliniind că se "confirmă anticiparea noastră despre faptul că majoritatea cetăţenilor R. Moldova îşi doresc o continuare accelerată a parcursului european al ţării lor".

"Din punctul meu de vedere, rezultatul alegerilor este limpede: electoratul îşi doreşte un guvern reformist, decis să continue efortul de modernizare în sens european a R. Moldova. Creşterea economică, reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, protecţia familiei şi a celor dezavantajaţi, integrarea deplină în viaţă publică a minorităţilor naţionale, creşterea calităţii învăţământului şi independenţa energetică, iată doar câteva din punctele esenţiale care trebuie să treacă de pe agenda cetăţeanului pe lista de priorităţi a noului Guvern", a continuat Iohannis.

Preşedintele ales al României le-a transmis felicitări celor trei partide proeuropene, respectiv Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Partidul Liberal şi Partidului Democrat din Moldova - partide care, în viziunea lui, vor avea "răspunderea de a continua, într-un ritm încă mai dinamic, drumul Republicii Moldova către Europa unită".

Ziua de luni a marcat o victorie importantă a partidelor pro-europene din R. Moldova, PLDM, PDM şi PL, care, după numărarea a circa 90% din voturi, au obţinut 56 de mandate, un număr suficient pentru a forma Guvernul, în timp ce formaţiunile proruse, PSRM şi PCRM, au cumulat doar 46 de mandate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor