Vanghelie, de neoprit: Vreau să arăt cât de mult minte acest băiat VV Ponta, care a creat o dictatură copilărească

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, proaspăt exclus din PSD, continuă seria declaraţiilor incendiare. Prezent duminică seară în platoul la B1 TV, edilul a declarat că Mircea Geoană a fost exclus din partid pentru că ar fi putut ocupa funcţia de premier, în timp ce el viza locul lui Liviu Dragnea în partid.

"Pe Geoană de ce l-a dat afară? Trăim în nişte filme de desene-animate. Ei pur şi simplu îşi dau seama că nu mai pot exista, că au pierdut urât de tot. Orice om îşi dă seamă că atunci când pierde pleacă acasă. Îi deranjează dl Iliescu că ar putea avea un cuvânt de spus la Congres. Au spus că mă exclud pentru că am dat o declaraţie cu o săptămână înainte. El dându-şi seama că nu va mai ocupa funcţia de premier şi preşedinte PSD i-a fost frică că o să vină Iohannis şi o să zică ca PSD să dea un prim-ministru. Şi i-a fost frică că o să fie nominalizat Geoană", a precizat Vanghelie.

Edilul a explicat că existau două posibilităţi pentru funcţia de premier, Mircea Geoană şi Ioan Rus, oameni cu experienţă, care nu se compară cu Victor Ponta şi pe care partidul i-ar fi putut nominaliza pentru această funcţie.

"El a declarat că îşi dă demisia dacă se cere un alt premier din PSD după ce l-a dat afară pe Geoană. Minte, a căutat o motivaţie să ne dea pe noi afară. De Robert Negoiţă nu au mai zis nimic. Problema eram eu. Eu i-am spus că voi candida pe funcţia lui Liviu Dragnea. Am mai candidat pentru această funcţie şi am obţinut cele mai multe voturi. Vreau să arăt cât de mult minte acest băiat Victor Viorel Ponta - de dimineaţă până seara. Cei din partid cunosc fenomenul. S-a creat o stare de dictatură copilărească, prostească. Dacă spui ceva, te dă afară, a continuat Vanghelie.

Fostul vicepreşedinte PSD a reiterat din nou acuzaţiile de împiedicare a votului românilor din străinătate, principalii vizaţi fiind Victor Ponta şi Liviu Dragnea, care ştiau că dacă "ar fi dat drumul la vot în Diaspora, ar fi pierdut. Şi şi-au asumat acest risc".

"Nu se poate să opreşti un drept fundamnetal. Eu sunt sigur că DNA, în următoarea perioadă, va trebui să înceapă să verifice ceea ce s-a întâmplat acolo şi toţi cei care sunt răspunzători să plătească pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Aici e vorba de sute de mii de români şi nu este vorba de un moft de-al lui V. Ponta şi al lui Liviu Dragnea", a subliniat acesta.

"Liviu Dragnea, în calitate de director de campanie, cu staff-ul, cu Bogdan Teodorescu, cred că s-au năpustit asupra ministrului Titus Corlăţean, şi bineînţeles cu decizia luată la final a lui Victor Ponta, pentru că i s-a spus foarte clar că dacă dau drumul la vot în Diaspora au pierdut. Şi au spus că şi-o asumă. Şi dacă şi-au asumat-o, păi atunci să şi-o asume. Eu am spus - să se ia stenogramele telefoanelor acestor colegi. Poate am fost lângă unul dintre colegi când au discutat", a adăugat Vanghelie.

În final, Vanghelie a dezvăluit că premierul i-a transmis, prin diverşi colegi, că dacă stă cuminte nu îi va face probleme cu consilierii de la Primăria Sectorului 5.

"Îl anunţ de acum oficial că toţi consilierii Sectorului 5 îşi vor da demisia din PSD. Nu au nevoie să îi lase el acolo pe listă. Şi nu doar consilierii. O să vedeţi că voi face două întâlniri frumoase. Am datoria şi obligaţia morală faţă de aceşti colegi. Ei m-au ajutat şi ceea ce sunt, sunt datorită lor. Voi face o întâlnire cu activul Sectorului 5 şi cu parlamentarii, cu toată lumea. Şi apoi voi face apel la activul pe Bucureşti, ca să le explic ceea ce s-a întâmplat", a mai precizat Vanghelie.