Dragnea, scrisoare către Ambasada SUA în care neagă că ar fi dat vina pe americani pentru pierderea alegerilor

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Vicepremierul Liviu Dragnea a trimis o scrisoare Ambasadei SUA în care a negat dezvăluirile făcute de Marian Vanghelie potrivită cărora, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, ar fi susţinut că americanii sunt de vină pentru înfrângerea suferită la prezidenţiale.

"Dragnea ne-a povestit că Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de când a existat PSD. Ne-a spus că americanii sunt de vină şi că noi nu putem să câştigăm alegerile. E adevărat că am pierdut jocul cu Facebook-ul, cu tinerii. Au considerat cu toţii că noi suntem la putere şi că o să luăm tot 70 la sută, cum am luat cu USL", a declarat revoltat senatorul.

Cu altă ocazie, Vanghelie a reiterat ideea: "Aşa ni s-a prezentat. Candidatul cel mai bun de când a avut PSD candidat la prezidenţiale. Nu înţelegeţi că nu noi stabilim cine câştigă. Au zis că americanii. Au zis că nu noi stabilim."

În replică, Liviu Dragnea a negat acuzaţiile şi a decis să trimită o scrisoare Ambasadei Statelor Unite pentru a-i asigura pe americani de sprijinul partidului pentru parteneriatul strategic.

"Nimeni n-a vorbit la acea discuţie de şase ore despre implicarea unei alte ţări în aceste alegeri. Eu am explicat că Facebook-ul este o reţea de socializare americană, dar pe care au folosit-o românii şi s-au socializat pe Facebook şi s-au hotărât să voteze împotriva noastră, dar au votat românii. Dacă Marian Vanghelie a înţeles că folosind o reţea de socializare de sorginte americană devii american, asta este în mintea lui. De altfel, eu am şi trimis o scrisoare oficială Ambasadei SUA să îi asigur că nici eu, nici altcineva din PSD nu a purtat asemenea discuţii şi că îi asigurăm în continuare de tot sprijinul nostru pentru parteneriatul strategic", a subliniat vicepreşedintele executiv al PSD.

Comentând modul în care Dragean a explicat "conspiraţia americanilor", fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a remarcat: "De fapt Dragnea s-a speriat precum Crin când zicea că pe lumea asta nu se teme decât de Departamentul de stat. A trimis şi o scrisoare să se disculpe la Ambasada SUA, după dezvăluirile făcute de Geoană şi Vanghelie. Eu cred relatările celor doi, pentru că, dacă vă amintiţi, a doua zi dupa alegeri Dragnea a ieşit şi a spus sibilinic: "nu SE vrea ca noi să câştigăm alegerile". În Comitetul Executiv Naţional a explicat şi cine e SE. Nu era SE, era SUA..."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne