Kiev-ul a condamnat ”premierul” din Crimeea. Trupele ruseşti se reorganizează

Forţele armate ruseşti din Crimeea. (captură youtube.com)
P. P.
06.03.2014

Odată cu posibila alipire la Rusia anunţată joi de ”premierul” din Crimeea, Serghey Aksonov, Kiev-ul a emis un mandat de arestare pe numele acestuia pentru acuzaţia de ”trădare”.

Cel puţin 1.500 de soldaţi ruşi au sosit miercuri în baza militară de la Sevastopol, pe calea apei, pentru a înlocui o parte din soldaţii vechi. Alături de soldaţi, cel puţin 50 de tancuri au fost aduse cât şi un număr mare de autovehicule blindate.

Forţele ruseşti au fost reorganizate pentru a forma un baraj în partea de nord a peninsulei, ceea ce indică o posibilă avansare viitoare a forţelor ruseşti, anunţă Dimitri Tymchuk, un soldat ucrainean de la faţa locului pentru EuroMaidanPr.

Presiunile forţelor ruşi la adresa ucrainenilor sunt deocamdată inconsistente, însă de cele mai multe ori bazele militare ucrainene încercuite sunt private de mâncare şi medicină timp de mai mult zile.

Într-un material pregătit de către jurnaliştii de la Voice of Ukraine, cel puţin 5 dintre cele 7 tipuri de arme automate cel mai des utilizate de către forţele ”pro-ruse” din Ucraina pot fi dobândite numai de către armata rusă. Multe dintre arme au dotări speciale, precum lunete sau amortizoare, accesorii ce sunt folosite, în general, de către unităţile militare speciale.

Veştile bune vin de la Kiev

Instanţa din Kiev a emis miercuri un mandat de arestare pe numele ”premierului” din Crimeea, Serghey Aksonov, acuzat de trădare, iar asta înseamnă acum doar că parlamentarul pro-rus nu mai are nimic de pierdut. Aksonov este cel care a cerut ”ajutorul” Rusiei la începutul invaziei cât şi cel care a împins referendumul de alipire la Rusia, programat pe data de 16 martie.

Comisarul special al ONU, Robert Serry, răpit în Crimeea a fost eliberat şi se află în drum spre Kiev. Chiar dacă incidentul în sine a fost neplăcut, poate că aventura din Crimeea a reprezentantului ONU îi va face să realizeze că situaţia din Crimeea este mai gravă decât pare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor