Altă jurnalistă de la televiziunea Kremlinului îl denunţă pe Putin în direct

Jurnalista Liz Wahl, fostă angajată a Russia Today Washington.
Jurnalista Liz Wahl, fostă angajată a Russia Today Washington. (captură youtube.com)

Jurnalista Liz Wahl, angajată a televiziunii finanţate de Kremlin, Russia Today, şi-a dat demisia miercuri în timpul unei emisiuni în direct acuzând televiziunea că ”acoperă” acţiunile preşedintelui rus, Vladimir Putin.

În timpul emisiunii, prezentatoarea trebuia să susţină că ”ultra-naţionaliştii ucraineni sunt în centrul haosului din Ucraina”, sau că ”lunetiştii care au ucis protestatarii din Kiev erau coordonaţi de ministrul de Externe al Estoniei şi nu de Ianukovici”.

La începutul acestei săptămâni o altă angajată a televiziunii Rusia Today, Abby Martin, a denunţat intervenţia Rusiei în Ucraina. Un sondaj de opinie arată că 63% dintre ruşi nu au susţinut intervenţia Rusiei în Crimeea.

”Într-adevăr ca reporter la această televiziune mă confrunt cu multe provocări morale şi etice”, a precizat Wahl.

Wahl a fugit împreună cu părinţii săi de forţele sovietice în timpul revoluţiei din Ungaria şi a trăit în Statele Unite de atunci.

”Sunt fiica unui veteran” de război iar ”partenerul meu este medic la o bază militară acolo şi vede zilnic preţul final pe care îl plătesc oamenii” , a adăugat Wahl.

Prima jurnalistă a Russia Today care a denunţat acţiunile cu Putin a fost avertizată de şefii televiziunii că o vor trimite să relateze din Crimeea.

”De aceea, personal nu pot să fiu parte dintr-o reţea finanţată de către guvernul rus, care acoperă acţiunile lui Putin”, a adăugat Wahl.

Conform declaraţiilor făcute de Wahl pentru MSNBC munca sa a fost cenzurată şi distorsionată în mod repetat. Misiunea Russia Today este să ”facă America să pară băiatul rău şi să inventeze scuze pentru Putin”.

Declaraţia jurnalistei de la Russia Today este foarte asemănătoare cu declaraţia recentă a preşedintelui Barack Obama, care sublinia faptul că Putin ”nu mai păcăleşte pe nimeni”.

Televiziunea Russia Today a fost deschisă în Occident acum 3 ani şi are un program de propagandă marxist-socialistă favorabil Kremlinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe