„Judeţ fără viitor cu Nicuşor dictator!”- Protest în fieful lui Nicuşor Constantinescu, vor urma dezvăluiri la DNA
alte articole
Peste 1.000 de oameni din Peştera, localitate aflată în judeţul condus de baronul PSD, Nicuşor Constantinescu, s-au strâns marţi în faţa Consiliului Judeţean Constanţa (CJ), pentru a protesta, nemulţumiţi ca drumul judeţean care le leagă comuna de lume este stricat şi rupt de gropi iar autoritatea judeţeană nu acordă fonduri nici pentru reabilitarea drumului, nici pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din vara lui 2013.
Purtând pancarte cu mesaje "grăitoare" pentu oful lor, precum "Judeţ fără viitor cu Nicuşor dictator", "Stop risipirii banilor publici”, “Ne-aţi promis şi v-am votat/ Ne-aţi minţit şi ne-aţi uitat", "La votare ne-aţi rugat, dar la greu ne-aţi ignorat", steaguri şi flori, constănţenii au ajuns la CJ Constanţa în frunte cu primarul lor, fost PSD, actualmente independent:
"Am venit cu flori, cu sufletul curat ca să luăm ce este al nostru, nu să cerşim. Am venit pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. DJ 223 B este plin de gropi, aproape zilnic au loc accidente acolo, iar după inundaţiile din vara anului trecut nu am primit nimic din partea autorităţilor judeţene. Dacă pe mine m-au ignorat, sper ca 1.000 de oameni să nu fie ignoraţi de aceşti ignoranţi", a declarat Valentin Vrabie, citat de Gândul.
Primarul a povestit că oamenii au ajuns cu greu la Constanţa şi nu numai fiindcă drumul este foarte prost ci şi pentru că, speriaţi să nu îi supere pe Nicuşor Constantinescu şi pe restul "potentaţilor" din judeţ, operatorii din turism au refuzat să închirieze autocare. Primarul a fost nevoit să aducă cele 21 de autocare din judeţele limitrofe, pentru a putea organiza protestul de marţi.
La finalul protestului, care a durat aproximativ 40 de minute, cetăţenii din Peştera au lăsat garoafele şi o parte din pancarte pe treptele din faţa sediului CJ Constanţa. Angajaţii instituţiei au făcut rapid "curat" după ei, strângând şi flori şi pancarte şi aruncându-le la gunoi.
Preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu nu a asistat la protest. Preşedintele CJ Constanţa, acuzat de procurorii DNA că ar fi produs statului o pagubă de 30 de milioane de euro, este internat în spital, la Bucureşti, pentru investigaţii.
În lipsa lui Constantinescu, problema a fost "gestionată" de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, care nu a ieşit să le vorbească protestatarilor, dar a binevoit să-şi facă timp pentru a spune presei că protestul locuitorilor din Peştera este nejustificat, CJ Constanţa a alocat primăriei Peştera bani, iar primarul vorbeşte "idioţenii şi poveşti". Intervievat de Gândul, Vicepreşedintele CJ a mai declarat că instituţia nu are fonduri pentru a repara toate drumurile judeţene şi că aşteaptă şi un ajutor de la Guvern în acest sens.
Primarul merge la DNA pentru a prezenta dovezi despre corupţia din judeţ
Primarul Vrabie a fost chemat miercuri la DNA Bucureşti. Conform evz.ro, edilul are informaţii interesante (şi dovezi) pentru procurori. Comuna ar fi fost mai bogată dacă CJC ar fi autorizat construcţia mai multor centrale eoliene în zonă, însă, cum autorităţile s-au lăcomit la comisioane grase, investitorii au plecat: „Am fi avut 800 locuri de muncă dacă transformam vântul în bani”, declara Vrabie, nemulţumit că investiţiile s-au contramandat.
„Se vehicula undeva la 15.000 euro pe megawatt. La ora asta sunt instalaţi doar 90 de megawaţi şi trebuia să fie vreo 600 megawaţi, înmulţit cu 15.000 euro, erau vreo 10 miloane euro, partea lor. Dumnealor ne-au blocat, din 2007 până acum eram plini de bani şi oamenii nu erau atât de prăpădiţi, şi la fel se întâmplă în tot judeţul. Avizele de la Regia Autonomă de Drumuri Judeţene, acolo îl folosea Nicuşor, cârlig, pe directorul Adrian Gâmbuţeanu. O să depun acte la DNA, cu dovezi că s-au blocat proiectele de ani de zile, este criminal ce s-a întâmplat” a declarat primarul pentru evz.
Primarul de Peştera promite să facă dezvăluiri şi despre “caracatiţa afacerilor” din judeţul Constanţa, zona plină de bogăţii şi potenţial unde, paradoxal, oamenii trăiesc într-o sărăcie lucie şi îşi vând voturile pe un pui, în timp ce mafia şi-a distribuit rolurile: unii fac afaceri, alţii fac politică să le asigure spatele, în timp ce îi "prostesc pe cetăţeni."