Întreaga ţară lucrează pentru bunăstarea Partidului Comunist Chinez

Întreaga ţară lucrează pentru bunăstarea Partidului Comunist Chinez.
Întreaga ţară lucrează pentru bunăstarea Partidului Comunist Chinez. (Epoch Times)

În ultimii ani, atenţia publicului chinez este tot mai des atrasă de subiectul regimului comunist de la conducerea statului, precum şi de legitimitatea guvernării acestuia. Înainte de începerea, pe 8 noiembrie, a Congresului Partidului Comunist Chinez, mass-media oficiale chineze au publicat o serie de articole de propagandă, în care, printre altele, se afirmă că, potrivit Departamentului Central de Organizare a Partidului Comunist, la sfârşitul anului 2011, numărul comuniştilor din ţară a atins cifra de 82,6 milioane de oameni.

Autorii acestor articole, neafişându-şi de obicei numele sau pseudonimul, au anunţat cu trufie că numărul membrilor Partidului Comunist Chinez depăşeşte populaţia Angliei şi Franţei luate împreună sau că este aproape egală cu populaţia Germaniei.

În prezent, în China există peste 44.000 de comitete rurale de partid, peste 2.800 de comitete judeţene, 300 de comitete orăşeneşti şi 31 de comitete regionale de partid, precum şi administraţia centrală. Şi asta fără să luăm în calcul zecile de mii de organizaţii de partid din diferite instituţii, ramuri şi sectoare ale societăţii.

Partidul atârnă de gâtul poporului chinez

Recent, scriitorul chinez, Mu Chzhensin, a publicat un articol în care se afirmă că poporul chinez îi asigură integral existenţa "celui mai costisitor partid politic din lume".

Articolul mai menţionează că Partidul Comunist niciodată nu a publicat informaţii privind proprietăţile deţinute. Acesta există totalmente din fonduri publice şi doar pentru necesităţile curente din acest an a risipit peste 226 miliarde de yuani (36 miliarde dolari SUA).

Comentatorul politic chinez, Chen Jianghua, care trăieşte în Danemarca, a declarat cu aceeaşi ocazie: "Acest partid [Partidul Comunist Chinez], este cel mai mare vampir din lume, care practic suge sângele poporului chinez. Toate aceste comitete, sindicate, asociaţii de femei şi organizaţiile similare, care există pe teritoriul Chinei, sunt părţi integrante ale partidului. Partidul a pătruns în toate domeniile societăţii chineze şi le controlează în totalitate.

Anterior, Chen a lucrat în calitate de director general al uzinei metalurgice din provincia Yunnan şi de trei ori e a stat la închisoare pentru criticarea regimului comunist.

Chen susţine că partidului îi aparţine armata, bogăţiile şi toate resursele statului, precum şi dreptul exclusiv de gestionare a acestora.

"Partidul trăieşte pe banii contribuabililor şi lipseşte de vlagă întreaga naţiune chineză," - comentează Chen.

Site-ul chinez China Elections, care este închis în prezent, a raportat că 90% din fondurile necesare pentru activităţile sale, Partidul Comunist Chinez le ia din trezoreria statului şi doar 10% din contribuţiile de partid.

Nicăieri şi niciodată regimul totalitar nu a publicat informaţii privind bugetul partidului. Totuşi, cheltuielile publice din China sunt cele mai mari din lume. Acestea alcătuiesc 40-50% din toate prelevările statului, în timp ce, în scopul asigurărilor sociale ale cetăţenilor obişnuiţi se alocă doar 8% din veniturile fiscale. Timp de un an, oficialii chinezi risipesc pe recepţii, călătorii în străinătate şi maşini de serviciu, de două ori mai mult decât alocă guvernul pentru medicină.

Spre exemplu, pentru asigurarea securităţii Congresului de la Beijing, partidul a mobilizat în capitală zeci de mii de poliţişti şi a atras peste 1,4 milioane de voluntari.

Autorităţile comuniste nu au dezvăluit, în mod tradiţional, bugetul tuturor acestor măsuri de securitate, însă chinezii au încearcat să-l estimeze. Blogger-ul "Zhang Lifan" a publicat recent câteva calcule: "Dacă fiecare voluntar este plătit cu 10 yuani (1,6$) pe zi, se primesc 14 milioane de yuani (2,2 mln $), în fiecare zi. Totuşi, 10 yuani – e foarte puţin, se plătesc nu mai puţin de 30 de yuani, adică 42 de milioane de yuani (6,7 milioane dolari SUA) pe zi. Măsurile de securitate sunt valide pentru perioada 30 octombrie - 20 noiembrie, adică timp 22 de zile, puteţi să vă imaginaţi suma finală."

În total, se obţine o sumă de 924 milioane de yuani sau 147 milioane de dolari SUA. Şi aceasta se referă doar la remunerarea voluntarilor, majoritatea cărora sunt persoane în vârstă şi care constituie o parte foarte neînsemnată a măsurilor de securitate a Congresului, adoptate în întreaga ţară. De exemplu, în provincia Hebei regimul comunist a mobilizat peste 100.000 de ofiţeri de poliţie, dintre care mulţi au fost rechemaţi din concediu sau zile de week-end.

Câteva luni în urmă, mass-media chineze, citându-l pe şeful Comisiei Centrale pentru Inspecţia Disciplinei, Ho Guoqiang, au relatat că, în perioada noiembrie 2007 - iunie 2012, în întreaga ţară au fost iniţiate peste 640.000 de cazuri de corupţie, în urma cărora au fost pedepsite peste 660 de mii de persoane.

Şi asta doar potrivit datelor oficiale publicate, care în China, în astfel de situaţii sunt puternic subestimate, în unele cazuri, chiar de câteva ori.

În blogosfera chineză, a apărut o afirmaţie referitoare la aceste fonomene negative: "ţinteşte oricunde cu degetul - şi vei arăta către un oficial corupt", ceea ce înseamnă că puteţi alege orice funcţionar chinez şi dacă se desfăşoară o investigaţie, se va dovedi că este corupt. Funcţionarii de partid ”actualizează” în mod continuu proporţiile corupţiei din ţară.

Astfel, un nou "record" de acest gen a fost stabilit în iunie anul trecut, de Huang Meng, un fost şef al controlului calităţii medicamentelor şi a produselor alimentare din provincia Zhejiang. Valoarea totală a mitei primită de oficial a fost de 200 de milioane de yuani (32 milioane dolari SUA). În plus, acesta avea în posesie 84 de apartamente. Un alt subiect important, care îi preocupă pe chinezi se referă la valul emigrării în străinătate al funcţionarilor de partid. Potrivit site-ului chinez "Dahe", în conformitate cu cifrele oficiale, timp de 15 de ani din China au fugit peste 16 mii de funcţionari, care au reuşit să ia cu ei circa 1 trilion de yuani (159 miliarde dolari SUA).

După publicarea celor „Nouă Comentarii despre Partidul Comunist”, care au devenit deja celebre în întreaga lume, a început ieşirea masivă a chinezilor din Partidului Comunist Chinez.

În prezent, în secţiunea specială a versiunii în limba chineză a site-ului The Epoch Times, peste 120 de milioane de chinezi şi-au depus declaraţiile de părăsire a partidului şi a organizaţiilor afiliate ale acestuia. În fiecare zi, numărul lor creşte 40-50 de mii de persoane.

Cartea "Nouă Comentarii despre Partidul Comunist" este cea mai completă şi comprehensivă descriere a naturii Partidului Comunist, luîndu-se ca exemplu Partidul Comunist din China. Aceasta conţine relatări şi cazuri concrete care prezintă modul în care valorile tradiţionale din societatea chineză au fost treptat înlocuite cu cultura de Partid ce propagă ateismul şi instigarea la violenţă şi luptă.

În carte, Partidul Comunist este calificat „spirit malefic, care s-a lipit de corpul naţiunii chineze” şi care controlează integral minţile oamenilor. De altfel, se menţionează, cum poate fi eliminat controlul exhaustiv al acestuia şi consecinţele nefaste, pe care le poate implica o astfel de dominare abuzivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii