Ialomiţianu: Creşterea salariului minim, o măsură riscantă. Teodorovici l-a lăsat fără glas pe Dîncu

PSD flutură demagogic o măsură riscantă, mărirea salariului minim de la 1.050 lei la 1.200, susţine fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.
Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)

"Deşi cât a fost ministru de Finanţe Eugen Teodorovici s-a declarat ministru de dreapta într-un cabinet de stânga, dovedeşte prin gândire şi prin ceea ce a lăsat la Ministerul Finanţelor că dispreţuieşte mediul de afaceri şi că nu a fost niciun moment ministru cu viziune de dreapta.

Toate măsurile adoptate prin noul Cod fiscal au fost susţinute de fostul ministru de Finanţe numai în scop electoral, fără să înţeleagă importanţa acestor măsuri pentru mediul de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă", a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, Gheorghe Ialomiţianu.

Fostul ministru a punctat că, într-o confruntare cu vicepremierul Vasile Dîncu, considerat unul dintre intelectualii de stânga ai PSD, Eugen Teodorovici l-a lăsat fără glas pe acesta din urmă în momentul în care a susţinut creşterea salariului minim pe economie, în detrimentul majorării salariilor tuturor bugetarilor.

"Argumentul lui Teodorovici a fost acela că prin creşterea salariului minim de la 1.050 la 1.200 de lei s-ar fi colectat mai mulţi bani la bugetul de stat. Atunci când susţine majorarea salariului minim pe economie, Eugen Teodorovici nu se gândeşte şi la creşterea puterii de cumpărare a salariaţilor din sectorul privat, ci doar la sufocarea mediului de afaceri, prin creşterea presiunii fiscale pe locurile de muncă", a afirmat Ialomiţianu.

Mai mult decât atât, deputatul PNL susţine că există riscul ca mulţi salariaţi din sectorul privat să-şi piardă locul de muncă, angajatorii fiind în imposibilitatea de a suporta majorarea de impozite şi taxe, ca urmare a acestei creşteri salariale.

"Nu este pentru prima dată când fostul ministru de Finanţe susţine metoda "dă cu o mână şi ia cu două". De exemplu, atunci când s-a aplicat reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuţiilor sociale şi scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit, Guvernul Ponta a tăiat masiv banii de investiţii, punând în dificultate financiară multe firme, anulând efectele favorabile ale măsurilor de relaxare fiscală", a subliniat Ialomiţianu.

În opinia politicianului, pentru a evita îngroşarea numărului şomerilor în sectorul privat, se impune un studiu de impact riguros din partea Guvernului Cioloş. În urma acestui studiu s-ar vedea clar dacă decizia de majorare a salariului minim pe economie face sau nu rău mediului de afaceri şi salariaţilor din mediul privat.

"Deşi se autointitulează mare expert în problemele mediului de afaceri, Eugen Teodorovici ar trebui să recunoască că nu a pregătit nici o măsură fiscală sau bugetară pentru relansarea economiei şi crearea de noi locuri de muncă, lucru demonstrat de faptul că toate aceste măsuri au putut fi incluse în bugetul pentru 2016 doar prin creşterea datoriei publice", a concluzionat Ialomiţianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie