George Tuţă, acuzaţii la adresa lui Clotilde Armand: I-au aglomerat pe toţi în faţa Biroului Electoral în nişte condiţii inumane

George Tuţă (Facebook)
Andrei Popescu
18.06.2024

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuţă, a discutat, la Antena 3, despre acuzaţiile de fraudare a alegerilor făcute în repetate rânduri de contracandidata sa, Clotilde Armand, insistând că scrutinul s-a desfăşurat în mod corect dar că primăriţa a ţinut personalul secţiilor de votare în condiţii inumane.

“Ce a fost problematic în Sectorul 1 a fost organizarea primăriei, care în loc să aducă maşini să transporte oamenii pentru transferarea proceselor verbale, i-a lăsat să aştepte 4-5 ore în secţiile de vot, fără apă şi mâncare. După aceea i-au aglomerat pe toţi în faţa Biroului Electoral şi au trebuit să aştepte până miercuri, 72 ore, în nişte condiţii inumane, pentru a preda aceste secţii de vot”, a precizat Tuţă, citat de Fanatik.

De asemenea, Tuţă, declarat câştigător de către BEC în cursa pentru Primăria Sectorului 1, face presiuni pentru crearea unei comisii de tranziţie care să-i asigure preluarea mandatului, în condiţiile în care o acuză pe Armand că nu face nimic:

“E important să se înţeleagă că lucrurile s-au terminat în Sectorul 1. Şi am propus o comisie de tranziţie pentru că şi aici e o problemă pentru că pe şantierele din Sectorul 1 nu se mai face nimic”.

Reamintim că, luni, Clotilde Armand a acuzat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dat ordin să vină Jandarmeria “să ridice şi să distrugă” sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la Biroul Electoral al acestui sector.

“În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se şterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”, a precizat Armand, pe pagina sa de Facebook.

La sfârşitul săptămânii trecute, Clotilde Armand a lansat o altă rundă de acuzaţii de fraudă electorală, susţinând că 110 procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma Autorităţii Electorale Permanente (AEP), motiv pentru care a solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările “care demonstrează acest jaf”.

“Oameni buni, 110 de procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma AEP! Am solicitat STS să pună la dispoziţie toate înregistrările care demonstrează acest jaf”, a scris primăriţa, pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor