Lasconi se poziţionează ideologic: Singurul partid progresist e PSD

Elena Lasconi
Ana Ion
26.06.2024

Abia votată preşedinte al USR, Elena Lasconi s-a poziţionat ideologic şi a ţinut să transmită că USR nu este un partid progresist, şi că progresişti sunt, de fapt, cei de la PSD.

Întrebată la Digi24 despre poziţionarea privind familia tradiţională, având în vedere că acesta este motivul pentru care a fost exclusă de pe lista pentru alegerile europarlamentare, Lasconi a răspuns:

„V-am spus, am o singură sensibilitate cu căsătoriile, căsătoria o văd între un bărbat şi o femeie (...) şi susţin parteneriatul civil cu toată fiinţa mea. Fără nicio discuţie. USR este un partid de dreapta, un partid pro libertate şi eu cred că statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui, ci ar trebui să se ocupe să facă în aşa fel încât oamenii să trăiască mai bine aici şi să nu îşi dorească să plece din ţara asta”, a spus Lasconi.

Noua şefă a USR a ţinut să sublinieze că „singurul partid progresist este PSD”.

„Eu nu am auzit (...) vreodată să îl fi întrebat pe Ciolacu despre treaba cu gay. Ce părere are el? Că ei se declară progresişti, la noi nu spune nicăieri că suntem progresişti”, a mai afirmat Elena Lasconi.

Ea a mai declarat că din toate discuţiile pe care le-a avut cu cei din comunitatea LGBT, „ei sunt foarte supăraţi pentru că sunt folosiţi cumva ca masă de manevră, în alegeri, la patru ani se aduce vorba despre ei dar de fapt nimeni nu are o aplecare serioasă asupra parteneriatului civil. Noi avem proiect, din câte ştiu”, a susţinut şefa USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor