Fost deputat PSD şi fiul său, reţinuţi de Poliţie într-un dosar de evaziune fiscală şi înşelăciune

Octavian Goga (cdep.ro)
Andrei Popescu
15.12.2020

Fostul deputat PSD Octavian Goga a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar care vizează fapte de evaziune fiscală şi înşelăciune şi în cadrul căruia, luni, au fost efectuate 144 de percheziţii în Bucureşti şi alte 13 judeţe. Goga este acuzat că ar fi obţinut ilegal credite pentru o firmă pe care o controla, relatează Digi 24.

De asemenea, în acelaşi dosar este reţinut şi fiul fostului deputat.

Potrivit sursei citate, Octavian Goga mai are o condamnare penală, dispusă în 13 martie 2018, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Reamintim că, luni, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş a efectuat 144 de percheziţii în Bucureşti şi 13 judeţe, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi înşelăciune, în care este vizat administratorul a şase firme – mai exact fostul deputat.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016 – prezent, fostul parlamentar ar fi înregistrat facturi fiscale fără conţinut real pentru a obţine unele beneficii fiscale.

“Cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor