Cine e funcţionara care l-a "certat" pe Bolojan: Numită pe filiera PSD, conduce un Lexus, master la Academia SRI / Ce funcţii bănoase a ocupat

Cristina Târteaţă (Cristina Târteaţă / Facebook)
Andrei Pricopie
22.01.2025

Preşedintele Senatului, Ilie Bolojan, a fost confruntat şi apostrofat miercuri de mai mulţi funcţionari după ce a anunţat concedierea a aproape 200 de sinecurişti din Senat şi declanşarea de concursuri de angajare. Printre cei mai vehemenţi protestatari s-a numărat Cristina Tărteaţă, consilier parlamentar, fost candidat PSD la alegerile europarlamentare din 2019, relatează G4Media.

Tărteaţă are în CV mai multe poziţii politice, toate în instituţii controlate de PSD. A fost secretar de stat în Ministerul Turismului în două mandate, consilier parlamentar la comisia de transporturi din Senat, membru în Consiliul de administraţie al Romatsa, potrivit CV-ului său oficial şi declaraţiilor de avere din ultimul deceniu. Ea şi-a început cariera în 2004 ca secretară a lui Marian Miluţ, pe atunci preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român.

Absolventă a universităţii private Spiru Haret în 2002, Cristina Tărteaţă şi-a întregit studiile în 2012 printr-un master la Academia Naţională de Informaţii, potrivit CV-ului său. A urmat cursurile Institutului Diplomatic Român, apoi Colegiul Naţional de Apărare, iar în 2016 a început un doctorat la SNSPA în Ştiinţe Politice. În 2022 postase pe Facebook coperta unei teze de doctorat sub îndrumarea lui Teodor Meleşcanu, fost şef al SIE.

Declaraţia sa de avere arată că Tărteaţă deţine un automobil Lexus, are două apartamente cumpărate în Bucureşti, are ceasuri şi bijuterii în valoare de 25.000 de euro. Ea a împrumutat cu 93.000 de lei firma Kali Center SRL, la care este acţionar. Exact aceeaşi sumă o câştigase din salariul de la Senat. A mai obţinut venituri din închirieri în valoare de 23.499 de lei.

Ea a participat în 2019 la un târg de afaceri în Rusia, la Sankt Petersburg, de unde a postat fotografii cu dictatorul rus Vladimir Putin.

Ea a fost căsătorită cu un om de afaceri egiptean, Dahwa Youssef, care a fost reţinut în 2016 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală. Nu e clar ce s-a întâmplat cu dosarul. Cei doi au şi fost co-acţionari în mai multe firme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor