Europarlamentarul Leonidas Donskis condamnă dur crimele Chinei

Europarlamentarul Leonidas Donskis
Europarlamentarul Leonidas Donskis (lithuaniatribune.com)

Leonidas Donskis, un reputat membru al Parlamentului European, a condamnat recent crima recoltării forţate de organe din China. Europarlamentarul lituanian nu este străin de abuzurile regimului chinez, el fiind cel care a întocmit în noiembrie 2012 "Raportul anual 2011 privind drepturile omului şi democraţia în lume şi politica Uniunii Europene în această privinţă" în calitate de raportor. Acum, el a ridicat problema recoltării forţate de organe de la prizonierii de conştiinţă în viaţă, denunţând practica în termeni foarte duri.

”Nu putem să ignorăm faptul că, în secolul XXI, vieţile umane sunt folosite ca materii prime pentru transplanturile de organe sau pentru recoltarea de organe. Este nemaiauzit de la cel de-al Doilea Război Mondial şi de la nazişti. Noi absolut nu vom tolera un astfel de act malefic”, a declarat Leonidas Donskis, făcând referire la atrocităţile comise de regimul comunist chinez.

În acest sens, forul european a adoptat, pe 12 decembrie 2013, o rezoluţie prin care solicită ferm regimului chinez să ”înceteze imediat practica de recoltare de organe de la prizonieri de conştiinţă, grupuri religioase sau minorităţi”.

Rezoluţia a fost adoptată în contextul în care Partidul Comunist Chinez (PCC-ul) administrează un lanţ de lagăre de muncă, lagăre de tortură, centre de spălare a creierului şi centre de detenţie ilegale. Închisorile ”negre” sunt folosite pentru a reţine abuziv sute de mii de persoane, în mare parte prizonieri de conştiinţă, precum practicanţi Falun Gong, creştini clandestini, tibetani sau uiguri.

Potrivit Minghui, un centru de informare privind persecuţia împotriva Falun Gong (o practică spirituală înrădăcinată în cultura tradiţională chineză), sute de mii de aderenţi ai practicii au fost duşi în lagăre de muncă, de tortură, în centre de spălare a creierului sau în ”închisorile negre” ale Chinei.

Represiunea pe scară largă împotriva practicii spirituale a început în 1999, când Jiang Zemin, fostul secretar general al Partidului Comunist Chinez (PCC), a lansat o persecuţie pe scară largă împotriva Falun Gong. În conformitate cu prevederile lui Jiang ”falimentaţi-i financiar, ruinaţi-le reputaţia şi exterminaţi-i fizic”, oficiali din aparatul de stat şi securitate au început o campanie represivă pe scară naţională, soldată cu răpirea şi închiderea în centrele de represiune a unui număr foarte mare de practicanţi Falun Gong.

Potrivit organizaţiei "Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe" (DAFOH), precum şi a experţilor internaţionali în drepturile omului, întregul proces este o crimă orchestrată de către stat şi coordonată de către oficiali din Partid, care sunt sprijiniţi de cadre din armată. În acest fel, a fost creată o mare bancă de organe ce cuprinde datele practicanţilor Falun Gong închişi, colectate de medici pe parcursul detenţiei acestora.

Condamnările politicianului lituanian survin la scurt timp după demersul europarlamentarului german, Klaus Buchner, care a trimis o scrisoare autorităţilor de la Beijing, cerându-le să elibereze patru aderenţi Falun Gong, închişi ilegal în luna martie.

Solicitarea europarlamentarului german mai face referire la abuzurile grave comise de instanţa de judecată din oraşul Jiansanjiang, provincia Heilongjiang, într-un caz în care până şi avocaţii au devenit victime ale autorităţilor chineze în timp ce-şi apărau clienţii (cei patru practicanţi Falun Gong închişi ilegal) în faţa instanţei de judecată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.