Elena Udrea acuză Parlamentul de duble standarde, după ce Vosganian a scăpat de urmărirea penală

Arestată preventiv în dosarul Microsoft, Elena Udrea condamnă, de după gratii, atitudinea senatorilor care au votat, joi, neînceperea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian.
Elena Udrea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.02.2015

Arestată preventiv în dosarul Microsoft, Elena Udrea condamnă, de după gratii, atitudinea senatorilor care au votat, joi, neînceperea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

Ajunsă în închisoare după ce colegii săi deputaţi au stat până târziu în noapte pentru a aviza arestarea ei preventivă, Elena Udrea acuză Parlamentul că aplică "dublu standard” :

"Parlamentul României a luat astăzi decizia de a nu da aviz favorabil începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian. Acesta era acuzat de constituirea unui grup infracţional şi de subminarea economiei naţionale, fapte care pot fi considerate extraordinar de grave. Când a fost vorba de mine, au stat până la 1 noaptea, ca să voteze de două ori avizul privind începerea urmăririi penale şi de trei ori avizul pentru arestare. Spre deosebire de domnul Vosganian, eu am cerut ca justiţia să-şi urmeze cursul, aşa cum este firesc într-o democraţie.", scrie Udrea pe Facebook

Udrea mai susţine, în postarea sa, că votul de neîncepere a urmăririi penale faţă de Vosganian arată că legiuitorii nu gândesc principial şi pericolul real care planează asupra ţării.

"Dublul standard pe care îl aplică parlamentarii PSD şi PNL astăzi arată că aceştia nu gândesc principial şi iată de unde provine slăbiciunea legislativului şi neîncrederea în clasa politică. Eu nu spun că Varujan Vosganian este vinovat, ci doar atrag atenţia asupra faptului că politicienii, cei care ar trebui să conducă România pentru că sunt validaţi prin vot de popor, acţionează în continuare după calcule mărunte, neîntrezărind pericolul real care planează asupra ţării. Nu-i de mirare că puterea este exercitată ocult de oameni din umbră în faţa cărora multora dintre aceiaşi oameni politici le tremură genunchii.”, mai scrie Udrea.

Reamintim că joi, după audieri cu lacrimi şi acatiste, fostul ministru liberal al Economiei, Varujan Vosganian, a scăpat încă o dată de urmărirea penală. Din cei 132 de senatori care au votat, 56 au votat "pentru" ridicarea imunităţii colegului lor, 71 au votat "împotrivă", iar 5 voturi au fost anulate.

După ce a aflat rezultatul votului, fostul ministru al Economiei a salutat decizia colegilor săi: "Îmi manifest speranţa ca acest moment să fie interpretat ca o victorie a democraţiei şi a demnităţii Parlamentului României şi să ofere o şansă tuturor de a aşeza puterile statului pe echilibrul pe care îl dorim cu toţii".

Vosganian şi un alt fost ministru al Economiei, Adriean Videanu au fost acuzaţi de DNA că, în calitatea lor de miniştri au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele lui Ioan Niculae. Practic, cu sprijinul celor doi, societatea lui Niculae, SC INTERAGRO SA, a cumpărat gaze foarte ieftine de la unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 130 milioane USD.

Din referatul întocmit de către procurori rezultă că, în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Varujan Vosganian, şi în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniştri, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr de 6 Ordine, respectiv trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către suspectul Ioan Niculae şi au utilizat SNGN ROMGAZ SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC INTERAGRO SA, acordând discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale exclusiv din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite istorice la plata gazelor consumate.

Demersurile celor doi miniştri s-au realizat în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra o datorie reprezentând cca. 70% din bugetul anual al societăţii naţionale, fiind grav afectate principalele activităţi ale SNGN ROMGAZ SA, societatea naţională fiind transformată practic într-un furnizor al unui client privat privilegiat şi fiind pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

În februarie 2014, acuzaţiile de „complot" şi „subminare a economiei naţionale" aduse inculpaţilor au fost schimbate cu „constituire a unui grup infracţional organizat” şi „abuz în serviciu".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor