Capăt de line. Elena Udrea va petrece după gratii următoarele 30 de zile

Elena Udrea în Parlamentul României la 9 februarie 2015
Elena Udrea în Parlamentul României la 9 februarie 2015 (captură foto)

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, acuzată de corupţie în dosarul Microsoft, a fost arestată pentru 30 de zile, decizie luată miercuri de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează agenţia Mediafax. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Hotărârea ÎCCJ a fost anunţată presei de Marius Striblea, unul dintre avocaţii Elenei Udrea, care a explicat că propunerea procurorilor DNA a fost admisă parţial, în sensul că judecătorul nu a luat în considerare acuzaţia de spălare de bani.

Magistratul a fost însă de acord cu admiterea cererii procurorilor DNA de înlocuire a controlului judiciar impus în cazul Elenei Udrea cu arestarea preventivă a acesteia, ca urmare a acuzaţiei privind mita luată de la Dinu Pescariu - acuzaţie formulată de procurori după instituirea controlului judiciar.

Avocatul Elenei Udrea a reclamat faptul că toţi cei vizaţi în dosar care au făcut denunţuri împotriva clientei sale sunt în libertate, în timp ce persoanele care au refuzat să o denunţe se află în arest, fapt care a fost catalogat anormal de către acesta. Acesta a contestat decizia luată astăzi de Instanţa Supremă, iar judecarea contestaţiei ar putea avea loc luni.

Mai mult, Marius Striblea susţine că există în acest moment persoane care sunt vizate în cazul Microsoft, dar care nu au fost "luate la întrebări" de procurori.

Amintim că, după mai bine de 10 ore petrecute la sediul DNA, Elena Udrea, a fost reţinută, marţi seară, de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul Microsoft.

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de spălare de bani şi trei fapte de trafic de influenţă - fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, fapte în legătură cu derularea contractului e-România şi fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne