Efectul pandemiei asupra partidelor. Cum arată ultimul sondaj SOCIOPOL?

Ludovic Orban (Epoch Times România)
Ana Ion
27.04.2020

Deşi guvernarea liberalilor s-a suprapus peste o perioadă extrem de complexă şi dură - pandemia, care a impus măsuri nepopulare, se pare că aceştia rămân în continuare pe primul loc în preferinţele electoratului.

Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PNL ar obţine 43% dintre voturi, arată un sondaj realizat de institutul Sociopol şi obţinut de Adevărul.

Pe locul al doilea s-ar clasa PSD, cu 26%, în uşoară scădere, iar pe locul trei Alianţa USR-PLUS, cu 17%, în creştere faţă de luna precedentă.

Cât despre ProRomânia, formaţiunea lui Ponta ar trece pragul electoral la limită

Sondaj (Adevarul)
Sondaj (Adevarul)

Concluziile experţilor SOCIOPOL, conform sursei citate

PNL: 43%. Evoluţie relativ constantă, în intervalul 40%-45%. Concluzia de începere de scădere a PNL trasă de sondajul anterior nu se confirmă.

PSD: 26%. Evoluţie relativ constantă, în intervalul 25%-30%. Variaţii mai mari însă decât a celorlalte partide, fluctuaţii oscilante.

USR - PLUS: 17%. Prime semne de uşoară creştere, în marginea semnificaţiei. De confirmat în sondajele următoare.

Pro România: 6%. Evoluţie recentă relativ constantă. Fluctuaţii în marja de eroare.

ALDE: 3%. Evoluţie relativ constantă în zona 2-3%. Uşoară revenire după o perioadă foarte proastă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor