Ciutacu şi invitaţii săi râd de protestatarii care cer renumărarea voturilor: Se duc trei speriaţi în Piaţa Victoriei, în ciuda spumelor la gură / Şapte caşbeci

Emisiunea lui Victor Ciutacu
Andrei Pricopie
21.06.2024

Protestatarii care au ieşit în Piaţa Victoriei şi în faţa Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru a cere renumărarea voturilor, în urma acuzaţiilor de fraudare a alegerilor lansate de opoziţie, au fost luaţi peste picior de Victor Ciutacu şi invitaţii săi.

Cine a ieşit în stradă? Pe de o parte, tineri neafiliaţi politic care s-au mobilizat pe reţelele de socializare (Reddit şi Facebook), precum şi unii dintre liderii politici care s-au considerat furaţi la alegeri - Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Cătălin Teniţă etc., şi susţinători de-ai lor.

Protestele din Piaţă au ţinut câteva zile. În punctul culminant, până acum, reporterul Epoch Times trimis la faţa locului a estimat că protestul a adunat câteva sute de participanţi.

La RTV a fost bucurie mare şi motiv de ironii faptul că manifestaţiile nu mai au anvergura celor de pe vremea lui Dragnea.

Redăm o parte din discuţia din platou:

Victor Ciutacu: Domnule Manole, dvs. sunteţi unul dintre artizanii din umbră ai câştigării unei circumscripţii electorale din ghearele reziştilor. Întrebarea mea e... în vremurile bune când lucra întreaga reţea a doamnei Anaconda, a domnului Soros, se reuşeau organizarea unor proteste de amploare. Acum, sărăcuţii, mai mult de 200 n-au reuşit. E de vină căldura, e de vină campionatul european, le-a murit finanţarea?

Florin Manole (preşedintele PSD Sector 1): E de vină şi faptul că, de data asta, foarte mulţi oameni au votat împotrivă. Chiar dacă, de exemplu, scorul la Sectorul 1 pare strâns între cei doi candidaţi, dacă ne uităm la modul general, nemulţumirile faţă de Armand sunt undeva la aproape 70%, 65%. Mie mi-a fost clar în toată această campanie că inacţiunea pe care noi nu o înţelegeam a lui Clotilde Armand - pentru că într-adevăr a fost destul de absentă în campanie - s-a datorat faptului că era foarte sigură de câştig. Doamna Armand şi suporterii ei au preferat să lucreze un pic diferit. Adică să arunce în cursă cei mai mulţi candidaţi pe care i-a avut în cursă vreo circumscripţie ca să rupă.

Victor Ciutacu: Eu mă refer la atitudinea lor postelectorală. Pentru că, hai să fim serioşi, în ciuda apelurilor lor disperate, a spumelor la gură pe care le fac pe Facebook, se duc trei speriaţi în Piaţa Victoriei.

Florin Manole: Aşa este. Eu prefer să cred că s-a deşteptat lumea.

Liviu Alexa (fost preşedinte interimar al PSD Cluj): Vreau să remarc faptul că la domnul Fritz în parohie şi la doamna Clotilde n-au ieşit ăştia 48 la sută să îşi apere rezultatul, să se bată cu ciuma roşie. În alţi ani parcă ieşeau. Dacă aveau atâţia susţinători, de ce nu i-am văzut noi seara pe la primării? Am văzut şapte caşbeci pe la AEP prin faţă, să nu le spun altfel. Nu ne interesează.

Când l-a auzit pe Alexa, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, nu şi-a putut stăpâni râsul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor