Dragnea, scos din celulă de la Rahova şi adus la DNA. A fost inculpat într-un dosar penal

Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata
Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata (Screenshot Facebook)

Liviu Dragnea, fostul lider PSD aflat actualmente la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni pentru corupţie, a fost scos, vineri, din celulă pentru a fi adus la DNA, unde procurorii l-au citat pentru a-i aduce la cunoştinţă punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa în dosarul Tel Drum.

Potrivit ziare.com, în afară de Dragnea, la DNA vor mai veni şi alţi câţiva apropiaţi de-ai săi. Fostul şef PSD şi oamenii lui sunt acuzaţi, formal, de constituirea unui grup infracţional organizat în legătură cu privatizarea şi activitatea ulterioară a Tel Drum.

Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă transformarea unei persoane din suspect în inculpat, procurorii putând cere sau dispune, în această nouă calitate, măsuri preventive. Cu aceeaşi ocazie, inculpaţii iau act de starea de fapt aşa cum este descrisă de procurori şi pot propune probe în apărare.

Reamintim că în noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea - în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman - a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicităţii la acel moment un comunicat, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu autorităţile naţionale.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne