Dragnea acuză o mână criminală la votul pe "Legea Defăimării." PSD depune plângere penală

Liderul PSD a anunţat că formaţiunea sa va depune plângere penală în urma votului pentru Legea Defăimării, acuzând că sistemul informatic ar fi fost manipulat, bănuieli asemănătoare planând şi asupra altor legi.
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)
Loredana Diacu
18.02.2016

Iniţiatorul Legii Defăimării, Liviu Dragnea a susţinut miercuri că la votul pe actul său normativ ar fi existat o "o mână criminală" care a manipulat sistemul informatic, în aşa fel încât să pice legea şi a anunţat că PSD va depune o plângere penală în aceste sens, relatează Mediafax.

"Iniţial am crezut că sunt defecţiuni ale sistemului informatic. Se pare că nu este vorba de defecţiuni. Colegii de la PNL au spus că trebuie să se ţină cont de numărul de cartele care au fost introduse în terminalele sistemului informatic. Toate cartelele introduse în sistemul informatic generează un listing cu numele şi prenumele deputatului care deţine cartela respectivă. Nu contează dacă a fost prezent sau nu în sală. Toate aceste nume, respectiv aceste cartele adunate, după ce am adunat aceste listinguri oficiale ale Camerei dau un total de 301. Prima consecinţă: legea a fost adoptată, pentru că discutăm de 152 de voturi, din total prezenţă 301", a declarat Dragnea.

Reamintim că ieri, după vot, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că legea a trecut. Liberalii au acuzat însă că rezultatul votului nu reflectă jumătate plus 1 din numărul deputaţilor prezenţi. În final, Florin Iordache a anunţat că de fapt, legea nu a întrunit numărul de voturi necesar, fiind aşadar respinsă.

În acest context, Dragnea a anunţat miercuri că social-democraţii vor depune o plângere penală pentru ca procurorii să verifice urgent cine a intervenit în sistemul informatic. De asemenea, PSD va solicita inclusiv o anchetă administrativă în Camera Deputaţilor.

"Reiese foarte clar că este vorba de 301 cartele, după listeningul depus, dar cineva a pus, cu mâna, ca să folosesc expresia aceasta, 315 prezenţi. Diferenţa de 14 nu există nici ca nume, nici ca şi cartele introduse (...) Cineva, o mână criminală, a pus acolo nu 301, ci 315”, a mai precizat Dragnea.

Liderul PSD a mai adăugat că, în acest moment, planează bănuieli şi asupra altor legi adoptate cu ajutorul sistemului informatic din Camera Deputaţilor şi se pune deja problema să verifice şi alte acte normative adoptate în trecut care ar putea să fie în această situaţie.

Pe de altă parte, secretariatul General al Camerei Deputaţilor susţine că sistemul informatic nu a înregistrat probleme tehnice. ”Sistemul electronic de vot a funcţionat toată ziua, în parametri normali. De asemenea, nici în zilele trecute nu au fost semnalate erori în funcţionarea acestuia”, se precizează Camera Deputaţilor.

Reaminti că ieri, după ce legea (la a cărei adoptare liderul PSD a recunoscut că "ţine foarte mult") a picat, Dragnea a anunţat iniţial că va reiniţia proiectul şi se va ocupa personal ca atunci când se votează, să voteze oamenii, nu cartelele

Mai amintim că legea lui Liviu Dragnea a stârnit numeroase critici şi nemulţumiri, fiind considerată de opinia publică drept o tentativă de suprimare a libertăţii de exprimare.

De altfel, legea şefului PSD a fost inspirată de documentul programatic al unui ONG înfiinţat de Aleksander Kwasniewski, fost preşedinte al Poloniei, şi Moshe Kantor, Preşedintele Congresului Evreiesc European.

Modelul propus de acel ONG şi din care s-a inspirat PSD-ul a fost catalogat în presă internaţională drept unul care va conduce la crearea unui program de supraveghere în masă a cetăţenilor europeni, sub pretextul eliminării intoleranţei. Mai multe informaţii pe acest subiect intraţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor