Dragnea se face rău. "Am încredere din ce în ce mai puţină în acest Guvern"

Într-un context politic extrem de tensionat, şeful PSD Liviu Dragnea se declară nemulţumit de prestaţia Guvernului şi se gândeşte să ceară retragerea unor miniştri din echipa premierului Dacian Cioloş.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că are din ce în ce mai puţină încredere în Guvernul Cioloş şi a ridicat chiar problema depunerii unor moţiuni simple împotriva acestuia. Cum majoritatea secretarilor de stat, eşalonul doi al Guvernului, sunt oamenii fostei coaliţii de guvernare, liderul social-democrat s-a declarat deranjat de schimbările operate de actualul premier în această direcţie.

"Am încredere din ce în ce mai puţină în acest Guvern, din păcate, dar încă au posibilitatea, din punctul nostru de vedere, să arate că sunt de bună-credinţă şi nu sunt instrumentul unui partid sau al altuia, pentru că au venit aici ca un Guvern tehnocrat şi şi-au asumat nişte lucruri, printre care şi independenţa, echidistanţa, o colaborare corectă cu toate partidele politice şi cu Parlamentul şi profesionalism în ceea ce priveşte membrii Cabinetului şi ceilalţi, secretari de stat.

Am văzut că tot îi schimbă şi aduc tot felul de oameni despre care nu ştiu cât de buni sunt. Avem deja mari semne de întrebare în ceea ce priveşte prestaţia unor membri ai Cabinetului şi în perioada următoare o să începem să exprimăm puncte de vedere foarte bine articulate", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că social-democraţii se gândesc serios să ceară retragerea unor membri din Cabinetul lui Dacian Cioloş. "De exemplu, sunt două mari probleme — în Ministerul Mediului şi în cel al Fondurilor Europene—, probleme foarte mari. Noi am tot ridicat problema, tot tragem semnale de alarmă, cerem public premierului şi celorlalţi membri ai Cabinetului să mişte lucrurile din loc şi se pare că nu (nu se întâmplă nimic — n.r.). În condiţiile astea nu o să stăm indiferenţi".

Cât despre o eventuală moţiune de cenzură împotriva Guvernului, Liviu Dragnea susţine că "mai e mult până la o moţiune de cenzură", dar, în schimb, "moţiuni simple sunt din ce în ce mai aproape de realizare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne