Dacian Cioloş îl trimite la plimbare pe Dragnea. Nu va retrage HG privind alegerile

Cum liberalii au de gând să atace în instanţă Hotărârile de Guvern privind alegerile locale pentru a încerca revenirea la două tururi de scrutin, PSD insistă ca premierul Dacian Cioloş să le abroge cât mai rapid. Replica tehnocratului nu s-a lăsat mult aşteptată.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Într-o discuţie purtată cu jurnaliştii la Bruxelles, unde se află într-o vizită oficială, premierul Dacian Cioloş a declinat solicitarea social-democraţilor de a abroga hotărârile de guvern referitoare la alegerile locale şi a transmis un mesaj clar - nu doreşte să intre în jocurile politice ale partidelor dinaintea scrutinului, informează Agerpres.

"De ce să le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorală Permanentă, care este în subordinea Parlamentului şi care AEP le-a propus respectând întru totul legea organizării acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele. (...) Nu vreau să intru în jocurile politice ale partidelor.

Pot să le înţeleg că fac aceste jocuri pentru că se pregătesc pentru alegeri. Dar sunt alegerile lor, eu am anunţat că nu mă prezint la alegeri. Eu vreau ca ele să fie organizate cât mai bine", a declarat Dacian Cioloş.

Şeful Executivului a explicat şi motivul pentru care a stabilit repede data alegerilor:

"Din discuţiile informale pe care le-am avut cu partidele legate şi de data alegerilor au fost şi solicitări — "haideţi, anunţaţi data alegerilor cât mai devreme, ca să ştie lumea să se poată pregăti". Asta am făcut".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis marţi o scrisoare premierului Dacian Cioloş în care i-a cerut să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabileşte data alegerilor locale şi să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru alegeri, pe motiv că liberalii intenţionează să facă "un imens abuz de drept". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne