Dosarul Diaspora ajunge în PE: Daniel Buda îl avertizează pe Schulz să nu se transforme în scutul lui Ponta

Eurodeputatul Daniel Buda
Eurodeputatul Daniel Buda (facebook.com)

Europarlamentarul PDL, Daniel Buda, l-a avertizat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, pe preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, să nu se transforme într-un "scut" pentru premierul Victor Ponta şi să permită desfăşurarea unei dezbateri despre obstrucţionarea votului cetăţenilor români din Diaspora la alegerile prezidenţiale, relatează Mediafax.

"Îi cer preşedintelui PE, Martin Schulz, să nu se transforme într-un scut pentru Victor Ponta şi să permită o dezbatere în PE despre votul românilor din Diaspora din 2 şi 16 noiembrie. Am propus grupului PPE o astfel de dezbatere, ei au acceptat, dar atât preşedintele PE, Martin Schulz, cât şi liderii grupurilor socialiştilor şi liberalilor din PE s-au opus ca această dezbatere să aibă loc săptămâna viitoare. Îi atrag atenţia lui Schulz şi celor doi lideri de grupuri parlamentare că românii sunt cetăţeni europeni care au nevoie de explicaţii. PE şi Comisia Europeană nu pot ignora ceea ce s-a întâmplat în 2 şi 16 noiembrie, când cetăţenii unui stat membru al UE au avut încălcat dreptul de a vota", a declarat Daniel Buda.

În opinia eurodeputatului, Comisia Europeană trebuie, de asemenea, să ia parte la această dezbatere şi, alături de PE, "să aibă un punct de vedere faţă de acest subiect", scopul dezbaterii fiind acela de a se lua măsuri la nivel european pentru ca o astfel de situaţie să nu se mai repete şi în alte state membre.

"Ar trebui să se creeze un cadru unitar la nivel european pentru exercitarea dreptului de vot în Diaspora. Vreau să creez o presiune publică prin care să se asigure un cadru legislativ unitar astfel încât niciun cetăţean european să nu fie împiedicat să îşi exercite dreptul la vot. Poate acest cadru legislativ s-ar putea concretiza printr-o directivă la nivelul UE pentru adoptarea în toate statele membre, inclusiv în România, a votului electronic şi prin corespondenţă", a menţionat Daniel Buda.

"Îl informez pe Martin Schulz că voi reveni cu această problemă în următoarea sesiune parlamentară, din primăvară", a mai precizat Daniel Buda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne