Ziua Drepturilor Omului: La Bucureşti, practicanţii Falun Gong denunţă persecuţia din China
focus
alte articole
Ziua internaţională a drepturilor omului a fost marcată şi la Bucureşti. Mai mulţi reprezentanţi ai Asociaţiei de Qigong Falun Dafa România au ieşit sâmbătă în stradă pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor la care sunt supuşi, în China, de mai bine de 15 ani practicanţii mişcării spirituale Falun Gong, mişcare ce a deranjat regimul comunist de la Beijing prin popularitatea sa în rândul maselor.
Timp de două ore, membrii Asociaţiei Falun Dafa au protestat în faţa Ambasadei Chinei. Manifestanţii susţin că practicanţii Falun Gong şi susţinătorii acestora sunt supuşi unor tratamente inumane de către autorităţile comuniste de la Beijing în ciuda faptului că promovează întoarcerea la tradiţiile străvechi şi susţin valorile morale adevăr, bunătate şi toleranţă.
Organizată la scurtă vreme după ce comunitatea internaţională a celebrat Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, acţiunea de sâmbătă şi-a propus să aducă în atenţia opiniei publice din România modul în care Partidul Comunist Chinez le-a a încălcat orice drept, inclusiv dreptul la viaţă, cetăţenilor chinezi care practică Falun Gong.
În 1999, Partidul Comunist Chinez (PCC) a estimat numărul practicanţilor la 70 - 100 de milioane. Din ce în ce mai mulţi chinezi îmbrăţişau practica regăsind în ea valorile spirituale pe care comunismul a încercat zadarnic să le şteargă din conştiinţa oamenilor. Din cauza popularităţii şcolii, PCC a declanşat o persecuţie fără precedent, dispunând eradicarea practicii "prin orice mijloace", aruncând milioane de nevinovaţi în lagărele de muncă, închisori şi centre de spălare a creierului.
Bucureştenii care au trecut astăzi pe lângă Ambasada Chinei, au putut vedea fotografii ale unora dintre martirii ucişi în China, care nu au renunţat la convingerile lor.
Manifestanţii au mai povestit despre suferinţele îndurate de colegii lor din China şi despre cei 15 ani de rezistenţă paşnică în faţa genocidului crunt susţinut de autorităţi. Această persecuţie inumană, spun ei, este documentată de multe organizaţii internaţionale de drepturile omului precum ONU şi Amnesty Internaţional, mai multe rapoarte şi cărţi informând despre recoltarea de organe şi soluţia secretă a Chinei la problema disidenţilor săi.
Ei amintesc despre cartea "Recoltarea Sângeroasă" pentru care autorii ei, David Kilgour şi David Matas au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace şi, mai recent, cartea analistului politic Ethan Gutman, "Carnagiul: Ucideri în masă, recoltarea de organe şi soluţia secretă a Chinei la problema disidenţilor săi".
"Dacă "Recoltarea Sângeroasă" dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor, "Carnagiul" oferă o incursiune convingătoare în programul secret aflat în plină expansiune prin care cel mai mare stat comunist încearcă să scape de disidenţii arestaţi, în timp ce realizează profituri uriaşe din vânzarea organelor lor", menţionează practicanţii Falun Gong.
Ambele cărţi pătrund adânc în fenomenul de rezistenţă a practicanţilor Falun Gong în închisori, ceea ce duce cu gândul, spun ei, la rezistenţa deţinuţilor politici din închisorile comuniste de la Piteşti, Aiud sau Sighet.
Capacitatea celor din afara graniţelor de a opri uciderea prizonierilor de conştiinţă pentru organele lor în China este limitată. A nu face nimic înseamnă să fii complice partidului-stat şi la crima împotriva umanităţii a profesioniştilor din domeniul medical chinez, ne mai spun reprezentanţii Asociaţiei Falun Gong, amintându-ne şi despre cei 65 de ani de la începerea procesului de reeducare de la Piteşti şi despre torţionarii lor ce sunt încă nepedepsiţi după atâta amar de vreme. "Să nu lăsam istoria să se repete", au concluzionat cei prezenţi la eveniment.