Cazul Bica explodează. Udrea şi Dragnea neagă acuzaţiile de corupţie care îi vizează

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Elena Udrea, şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, susţin că sunt nevinovaţi şi resping acuzaţiile de corupţie care sunt prezentate într-o ordonanţa DNA prin care procurorii au constituit un nou dosar pe numele fostei şefe DIICOT, Alin Bica, disjuns din cel al despagubirilor de la ANRP.

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat duminică, în premieră, 23 de pagini dintr-o "Ordonanţă de disjungere a cauzei" din dosarul Alina Bica, prin care se dezvăluie nivelul corupţiei din jurul unor personaje cu greutate precum Dragnea, Bica, Tender, Udrea, Cocoş, Buzăianu şi mulţi, mulţi alţii.

"Probabil că numai un naiv îşi închipuia că la un asemenea nivel, de procuror-şef DIICOT, cum era Alina Bica, putea fi vorba doar de "cazul ANRP". E rolul Justiţiei să decidă dacă faptele consemnate în acest document constituie infracţiuni, dacă pot fi probate şi dacă trebuie pedepsite de judecători. Interesul public faţă de cele consemnate în acest document, veţi vedea, e enorm. Dacă numai o parte din cele scrise de procurori se dovedesc a fi reale, atunci avem de-a face cu devoalarea unui sistem putred, cangrenat, subordonat unei singure comenzi: bani, bani, cât mai mulţi bani! Şi, după cum veţi putea citi, toţi şi toate au un preţ. Chiar şi când vine vorba de oameni din Parchetul General", scrie, pe blogul personal, Robert Turcescu.

Cazul Bica - Ioan Niculae - Liviu Dragnea

La pagina 3 a documentului se vorbeşte despre cazul afaceristului-inculpat Ioan Niculae care a apelat la Liviu Dragnea să-l ajute cu o intervenţie la procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului său. În fapt, solicitarea lui Niculae era legată de tergiversarea soluţionării dosarului până la apariţia prescripţiei.

Bica, se arată în document, a intervenit la nivelul procurorului de caz cerându-i acestuia să oprească investigaţiile pe care le derula în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. Răsplata: 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-a oferit Alinei Bica la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă Procuror General.

Reacţia lui Liviu Dragnea

"Am auzit de nu-ştiu-ce acuzaţii în legătură că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui? Cui să o propun şi în faţa cui să o susţin? Da, eu am spus-o şi public atunci şi în BPN că niciunul dintre noi nu trebuie să intervină la Victor Ponta pentru nicio propunere, pentru că nu sunt propuneri politice, ceea ce s-a şi întâmplat. Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu", a declarat duminică, la Parlament, vicepremierul Liviu Dragnea.

Cazul Bica - Cocoş

În paginile următoare ale documentului se vorbeşte despre deja "celebra" afacere de la ANRP (Dorin Cocoş - Gheorghe "Stelu" Stelian - Crinuţa Dumitrean ş.a) unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor, ca reprezentant al Ministerului Justiţiei. O parte din acţiunile obţinute la Fondul Proprietatea în urma acestei afaceri, notează procurorii, "au fost tranzacţionate, iar o parte din din bani au fost direcţionaţi către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)".

Pentru serviciile aduse cauzei, Alina Bica a primit, "fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa", se arată în documentul citat. Olguţa Chiriac, notează procurorii este fosta soţie a lui Dorin Cocoş şi mama lui Alin Cocoş. Tranzacţia imobiliară a fost realizată prin interpuşi.

Reacţia Elenei Udrea

"Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! În primul rând pun întrebarea dacă este normal ca un astfel de document să fie dat pentru a apărea "pe surse", unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Încă nu ştim al căror Servicii. Pentru că îmi este amintit numele într-o înşiruire, fac următoarele comentarii:

- Nu am nicio legătură cu presupusa intervenţie la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian.

- Nicidoată, în nicio situaţie, nu am intervenit pentru nimeni la conducerea ANRP, nu am vorbit cu niciun reprezentant al acestei instituţii pe care, de altfel nici măcar nu-i cunoşteam. Aşa cum am precizat deja, nu am ştiut că Alina Bica, cu care eram colegă în Guvern la acea dată, era reprezentanta Ministerului Justiţiei la ANRP.

Dar, în legatură cu anumite informaţii care mi-au ajuns la urechi în acea perioadă, despre posibile ilegalităţi comise de Preşedinta Agenţiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toţi cei cărora le-am reclamat mi-au spus că mă înşel, că nu se probează nimic... Justiţie până la capat înseamnă şi adevăr până la capăt! Tic tac...tic tac...", a scris duminică seară pe contul său de Facebook Elena Udrea.