Dîncu, despre indecizia unora din PNL cu privire la data alegerilor prezidenţiale: Probabil că se uită la sondaje

Vasile Dîncu (Facebook / vasilesebastiandincu)
Andrei Popescu
18.06.2024

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliul Naţional al PSD, a discutat, într-un interviu acordat Gândul.ro, despre faptul că tot mai multe voci din PNL cer reanalizarea datei alegerilor prezidenţiale, în prezent stabilită pentru luna septembrie, fiind de părere că liberalii ar dori mai mult timp pentru a-şi pregăti candidatul.

“Nu am înţeles raţiunile pentru care cer mai mult timp. Probabil că se uită la sondaje şi candidatul pe care îl prezumează că va fi nu are încă destule procente şi se gândesc probabil că vor mai mult timp pentru asta. Este singura raţiune pentru care mă gândesc că ar dori să-şi schimbe decizia pe care au luat-o înainte”, a precizat Dîncu.

În ceea ce priveşte un posibil tur 2 al alegerilor prezidenţiale, Dîncu este de părere că liderul PSD Marcel Ciolacu are mari şanse:

“Nu ştim încă toţi candidaţii. Dacă va candida Marcel Ciolacu, atunci e singura certitudine că avem un candidat în turul doi. Adică, el sigur intră în turul doi. Restul, nu ştiu”.

La rândul său, Virgil Guran, unul dintre vicepreşedinţii PNL, a declarat că luna septembrie nu este o dată oportună pentru alegerile prezidenţiale din cauză că în acea perioadă “încep şcolile”.

“A fost o discuţie, am explicat şi acolo, a fost o discuţie referitor la data alegerilor, dacă n-ar fi oportun, ţinând cont că în 15 septembrie încep şcolile şi că ar fi campania în vacanţa oamenilor în august, dacă nu ar trebui gândit altfel, dar nu s-a tras nicio concluzie, nu s-a ajuns la a se propune acest lucru. Deocamdată, eu am reacţionat mai mult la reacţia lui Ciolacu, care a ieşit fără să se discute nimic oficial, doar s-a auzit, aşa că domnule, oare n-ar fi bine? A venit imediat cu o reacţie foarte hotărâtă că nu există aşa ceva, că nu se poate aşa ceva. Eu am reacţionat doar la acest lucru, în sensul că într-o coaliţie se discută orice problemă, când apar argumente logice, se mai pot schimba anumite lucruri, nu vii direct şi zici nu, eu nu sunt de acord cu asta”, a spus liberalul pentru publicaţia citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor