Diana Şoşoacă, victorie în instanţă. Are dreptul să candideze pentru Parlament

Diana Şoşoacă (Captură video)
Loredana Diacu
22.10.2024

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia depusă de către Antonia Bellantoni, prin care se cerea respingerea candidaturii Dianei Iovanovici Şoşoacă la Senat. În consecinţă, lidera SOS poate candida pentru alegerile parlamentare. Decizia instanţei nu e definitivă.

Motivarea instanţei:

"Respinge contestaţia, ca neîntemeiată. Hotărârea se afişează, în mod vizibil, la sediul Tribunalului Bucureşti. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, 22.10.2024, ora 15.50, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, potrivit minutei instanţei.

Tip soluţie: Respinge cererea.

Soluţia pe scurt: Respinge contestaţia, ca neîntemeiată. Hotărârea se afişează, în mod vizibil, la sediul Tribunalului Bucureşti. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, 22.10.2024, ora 15.50, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei".

Amalia Bellantoni este femeia care a scos-o pe Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni, ea fiind iniţiatoarea sesizării la CCR privind candidatura şefei SOS la prezidenţiale.

După ce CCR a invalidat candidatura Dianei Şoşoacă, Amalia Bellantoni şi-a manifestat bucuria într-un video de peste 15 minute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor