Coreea de Nord: "preaiubitul" ordonă evacuarea în masă din Phenian

Tensiunile din Peninsula Coreeană ating cote dramatice după ce China, aliatul tradiţional al paranoicului regim comunist nord-coreean, publică avertismente pentru generalii nord-coreeni.
Kim Jong-un arată înspre ceea ce este considerată a fi o rachetă balistică lansată dintr-un submarin în apropiere de Sinpo, coasta nord-estică a Coreei de Nord, 9 mai 2015. (Captură Foto)
Epoch Times România
13.04.2017

Corespondenţii străini de presă aflaţi în vizită în capitala Coreei de Nord, Phenian, au primit înştiinţarea că ar trebui să se pregătească pentru un eveniment important care ar trebui să aibă loc astăzi, joi, 13 aprilie.

Aproximativ 200 de ziarişti străini se află în Phenian pentru a raporta despre cea de-a 105-a zi de naştere a fondatorului statului comunist nord-coreean, Kim Il Sen.

Deşi oficialii regimului comunist nu au dezvăluit ce anume se va întâmpla joi, în presă au apărut rapoarte despre o presupusă evacuare ordonată de liderul comunist al Coreei de Nord, Kim Jong Un.

Acesta ar fi cerut evacuarea a peste 600 de mii de locuitori ai capitalei. Conform rapoartelor apărute în presa sud-coreeană şi japoneză, dictatorul comunist a cerut ca locuitorii oraşului să se îndepărteze cât mai mult posibil de capitală şi să se stabilească la ţară, în câmp sau în păduri.

Ştirile neconfirmate despre evacuarea în masă survin pe fondul ameninţărilor tot mai apăsate pe care SUA le face la adresa regimului comunist nord-coreean.

China, care a construit iadul comunist din Coreea de Nord în timpul regimului de teroare al lui Mao Tsedun, şi care a rămas în ultimii ani singurul susţinător al regimului de la Phenian, pare că şi-a abandonat şi ea pionul regional.

Coreea de Nord este considerată cel mai mare lagăr în aer liber de pe Planetă. Coreea de Nord este unul dintre cele mai izolate state. Regimul comunist fondat de bunicul actualului dictator se menţine la putere cu ajutorul unui regim de teroare absolută şi control strict asupra presei şi informaţiilor care ajung la supuşii săi.

Săptămâna aceasta au existat rapoarte neconfirmate conform cărora Beijingul a mutat un număr mare (150 de mii) de trupe la graniţa dintre cele două ţări într-o manevră aparent menită să protejeze graniţele Chinei de un eventual exod în masă al coreenilor, în cazul în care regimul comunist nord-coreean pierde controlul asupra frontierelor sale.

Ziarul Global Times, oficiosul Partidului Comunist Chinez, a publicat miercuri un avertisment şocant, conform căruia Beijingul ar fi pregătit să atace instalaţiile militare ale Coreei de Nord pentru a "proteja China" de un eventual război nuclear care ar izbucni între Coreea de Nord şi SUA - dar a avertizat că nu va tolera trupe americane la graniţa sa.

Conform ziarului, "China are unele cerinţe care nu sunt negociabile, legate de securitatea şi stabilitatea nord-estului Chinei... Dacă aceste lucruri sunt ameninţate, China va folosi toate mijloacele disponibile, inclusiv pe cele militare, pentru a redresa situaţia. La momentul respectiv nu va mai exista vreo discuţie cu privire la posibilitatea ca Beijingul să rămână pasiv în faţa atacurilor americane: Armata de Eliberare a Poporului va ataca din proprie iniţiativă instalaţiile militare nucleare ale Republicii Populare Coreene".

Oficialii nord-coreeni au fost avertizaţi în ultimele zile că există posibilitatea izbucnirii unui război nuclear în Peninsula Coreeană. Media (controlată de regimul comunist) din Coreea de Nord) a avertizat marţi că va ataca nuclear SUA, la orice gest de agresiune din partea grupului de nave aparţinând marinei americane, aflat în zonă.

Experţii americani în securitate sunt îngrijoraţi de faptul că dictatorul Kim Jong Un ar putea ataca baze din Hawaii şi Coasta de Vest a SUA cu rachete nucleare lansate de pe submarine.

Coreea de Nord are o flotă de aproximativ 70 de submarine învechite. Cu toate acestea, în 2015, 50 dintre ele au dispărut de pe radare.

Îngrijorările experţilor militari au fost amplificate după ce rapoarte independente au semnalat zboruri efectuate de avioane militare americane care patrulau Coasta de Vest, în zona Los Angeles şi San Diego, aparent pentru a detecta eventualele submarine.

Preşedintele Donald Trump a declarat, pentru canalul de televiziune Fox News, că a ordonat submarinelor americane să patruleze apele Peninsulei nord-coreene: "Trimitem o armadă. Foarte puternică", adăugând "Avem submarine. Foarte puternice. Mult mai puternice decât portavioanele".

Preşedintele Trump a numit de curând Coreea de Nord "o ameninţare" într-o discuţie cu omologul său chinez, Xi Jinping, cu care s-a întâlnit în SUA la sfârşitul săptămânii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor