Ion Sturza către Igor Dodon: O să o terminaţi precum Ianukovici

Dodon ar încerca să implementeze în Moldova politica Kremlinului, ceea ce în consecinţă îl poate aduce în situaţia fostului preşedinte al Ucrainei Victor Ianucovici, afirmă Sturza.
Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)

Ion Sturza susţine că Igor Dodon ar fi ”Prezidentul Federaţiei Ruse în Republica Moldova”, iar de când s-a întors de la Moscova ar fi devenit tot mai îngâmfat şi tupeist ajungând ”să ne înveţe cine suntem şi ce limbă vorbim”. Mai mult decât atât, fostul premier al RM notează că şeful statului ar încerca să aducă la Chişinău ”omuleţii verzi”.

”Tovarăşul Dodon ar trebui să înţeleagă că implementarea agendei străine în propria ţara este o trădare de stat. Ar fi bine să nu uite şi că, pe lângă electoratul nostalgic al epocii „de aur”, există şi altă lume. Liberă în gândire şi circulaţie, dornică de un trai sigur şi confortabil pentru sine şi pentru copii.

Aceşti oameni nu doresc să comunice prin intermediul „difuzorului” din „centrul satului”, nici să citească „gazeta Pravda”. Ei sunt activi pe reţelele de socializare, nu au nevoie de „lideri” de opinie gen popa şi primarul din sat. Ei vor medicină bună, transport public curat şi judecători oneşti”, scrie Sturza pe pagina sa de socializare.

În postarea sa, fostul premier al R. Moldova atenţionează şeful statului să lase tărâmul istoric al „mongolilor”. ”Şi nu vă mai osteniţi, Igori Nicolaevici, să ne aduceţi omuleţii verzi la Chişinău. Altfel, o să terminaţi precum Ianukovici, dacă încă veţi reuşi să fugiţi. Nici bodigarzii de la GBC (sediul lui Plahotniuc n.r) nu vă vor salva. Ei vor fi ocupaţi în altă parte. Doamne fereşte, ducă-se pe pustii...”.

În context, Ion Sturza menţionează că oligarhia „proeuropeană” din Moldova o tot dă cu „iniţiative”... Uninominalul imperativ a rămas doar în Coreea de Nord. ”Domnul Plahotniuc vrea titlul de Cucche? Nu cred. Mai ieri se vedea un Churchill de Moldova.”

”Nu înţelegeţi că nu puteţi la nesfârşit să scoateţi tensiunile din societate prin „invenţii” populiste şi „reforme” anticonstituţionale inspirate de polit-tehnologi şi de CC?! Nu ar fi mai bine să consolidăm societatea civilă şi partidele, locul unde s-ar consuma „energiile” populare? Nu înţelegeţi că profunda nelegitimitate a guvernării apărute prin fraudă şi corupere este suprapusă pe nelegitimitatea deciziilor procurorilor şi judecătorilor?”, a adăugat fostul demnitar.

Sturza precizează că moldovenii zilnic sunt „hrăniţi” cu orice: aleg preşedintele, votează uninominal, scot imunităţi, schimbă „limba” şi „istoria”. ”Din păcate, nimic şi din ce s-ar putea pune pe „limbă”! FMI este gata să le scoată şi limba, cu ajutorul guvernului de la Chişinău.”

”Cinismul situaţiei, dar şi o găselniţă „genială” este că spiritele antioccidentale în Moldova, corupţia, oligarhia, antidemocraţia, încălcarea drepturilor omului sunt consolidate cu ajutorul Occidentului şi în special al României! De ce moldovenii trebuie să se priveze de dreptul de a fi fericiţi şi liberi doar ca Dodon şi Plahotniuc să se simtă bine financiar şi asiguraţi politic? De ce să nu se lepede respectivii de „satana”, de scheme, comisioane, corupţie şi furtul banal din buget şi din companiile de stat? Aceasta ar lăsa miliarde de lei în buzunarele moldovenilor!”,a conchis fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe