CNH: Minerii sunt de acord cu tichetele cadou în locul creşterilor salariale

Epoch Times România
12.03.2012

Minerii au fost de acord să primească tichete cadou în locul creşterilor salariale şi vor semna un protocol în acest sens, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale a Huilei (CNH).

“În luna martie 2012 se vor acorda tichete cadou pentru luna februarie 2012 în cuantum de 300 lei pentru fiecare salariat care desfăşoară activitatea în condiţii speciale. Aceste tichete cadou se acordă în compensarea drepturilor salariale reprezentând majorarea sporului de periculozitate pentru luna februarie 2012 de la 600 la 700 lei şi creşterea salariilor", se arată în comunicatul CNH.

Până în iunie, minerii vor mai primi tichete cadou în valoare de 200 de lei lunar.

“Sindicatul Muntele este de acord cu compensarea drepturilor salariale reprezentând majorarea sporului de periculozitate pentru luna februarie 2012 de la 600 la 700 lei şi creşterea salariilor pentru luna februarie 2012 şi se obligă să procedeze la renegocierea clauzelor cu privire la sporul de periculozitate”, se mai precizează în comunicat.

Totodată, de Paşti, minerii care lucrează în condiţii speciale vor primi tichete cadou de 400 de lei, iar personalul auxiliar, în valoare de 250 de lei.

“Pentru punerea în aplicare a prezentului protocol se va încheia un Act adiţional la Contractul colectiv de muncă al CNH – SA pentru anul 2012”, mai spun reprezentanţii CNH.

Aceste tichete vor fi acordate până în iuna iunie inclusiv, lună când se va stabili bugetul noului complex energetic Hunedoara.

Minerii de la CNH au protestat pe parcursul săptămânii trecute, acuzând Ministerul Economiei că nu respectă un protocol semnat în luna ianuarie, care prevedea, printre altele, creşteri salariale şi majorarea sporului de periculozitate.

Trei dintre cele şapte mine din Valea Jiului, considerate neviabile, vor fi închise până la finele anului 2017 şi circa 2.400 de mineri vor fi disponibilizaţi.

Cele trei mine sunt Petrila, Paroşeni şi Uricani. Potrivit legislaţiei europene din domeniu, ele vor primi în continuare ajutor de stat până la închidere.

Restul de patru mine – cele viabile – vor forma Complexul Energetic Hunedoara, împreună cu termocentralele Deva şi Paroşeni. Cele patru mine care-şi vor continua activitatea sunt Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor